Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2019, 15:29
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Fotografie talentovanej Slovenky sa objavili na oficiálnom instagramovom profile spoločnosti Apple

TECH APPLE INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Umelkyňa a fotografka svojou tvorbou zaujala aj technologického giganta, ktorý je známy tým, že si dáva záležať na kvalite.

Mária Švarbová je známa slovenská fotografka a umelkyňa, ktorej tvorba je veľmi charakteristická a ľahko rozoznateľná. Aj preto nám pri pohľade na oficiálny instagramový profil spoločnosti Apple bolo okamžite jasné, že nemôže ísť o tvorbu nikoho iného. Technologický gigant je známy aj svojim veľmi kladným vzťahom ku kvalitnému vizuálnemu umeniu, a tak ide pochopiteľne o veľký úspech. 

Snímky pochádzajú zo série Plastic World a zachytávajú ľudí v rôznych životných situáciách, ktorí neprejavujú absolútne žiadne emócie. Má reflektovať prázdnotu a neschopnosť ľudí niečo zmeniť. Prostredie je už na prvý pohľad inšpirované históriou, resp. v tomto prípade konkrétne Československom. 

Minimalistický štýl ešte podporujú pastelové farby, ktoré sú pre Máriu Švarbovú obzvlášť špecifické a nesú sa jej tvorbou dlhodobo. Viac fotografií zverejnil Apple v rámci príbehov, ktoré zmiznú o 24 hodín a ďalšie fotky nájdeš aj na oficiálnej stránke fotografky

Domov
Zdieľať
Diskusia