Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2020, 11:32
Čas čítania 0:41
Matej Krajčovič

V Iráne havarovalo ďalšie lietadlo. Stroj skončil uprostred rušnej ulice

NEWS IRÁN LIETADLO
Uložiť Uložené

Z miesta nie sú hlásené obete ani žiadne vážne zranenia. Udalosť je po januárovom zostrelení Boeingu 737-800 so 176 ľudmi na palube vnímaná veľmi citlivo.

Z Iránu už od rána prichádzajú správy o ďalšej leteckej nehode. Prúdové lietadlo McDonnell Douglas MD-83 miestnej aerolinky Caspian Airlines smerujúce z Teheránu podľa Airlive.net nezvládlo pristátie v meste Bandar-e Mahshahr.

Vyšlo z pristávacej dráhy a skončilo uprostred ulice s bežnou premávkou. Na dramatických záberoch z miesta udalosti nevidno podvozok stroja. Web cituje iránsku štátnu televíziu, podľa ktorej lietadlo pristálo neobvykle tvrdo a práve náraz o zem mal spôsobiť jeho kolaps.

Bez kolies už lietadlo nebolo možné ovládať ani dostatočne spomaliť, skončilo teda až mimo letiska. 

Z miesta, našťastie, nie sú hlásené žiadne obete ani zranení, riaditeľ letiska Mohammad Reza Rezanian vyhlásil, že všetci pasažieri boli bezpečne evakuvaní. 

Nehoda je médiami vnímaná veľmi citlivo, blízko Teheránu totiž na začiatku roka iránska armáda zostrelila ukrajinský Boeing 737-800 s 176 ľudmi na palube. Vtedy nikto z nich neprežil. 

Malo ísť o neúmyselné zasiahnutie lietadla raketami v rámci odvety za dronový útok USA, pri ktorom bol zabitý generál Kásem Solejmáni.

Odporúčané
Irán sa priznal, že zostrelil ukrajinské lietadlo. Ako dôvod uviedol ľudskú chybu Irán sa priznal, že zostrelil ukrajinské lietadlo. Ako dôvod uviedol ľudskú chybu 11. januára 2020, 8:16

V Iráne havarovalo ďalšie lietadlo. Stroj skončil uprostred rušnej ulice
Zdroj: TASR / AP
Domov
Zdieľať
Diskusia