Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. januára 2020, 11:19
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Austrálii hrozí invázia smrteľne nebezpečných pavúkov. Ich jed môže človeka zabiť do 15 minút

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Obyvatelia Austrálie by sa mali mať v najbližšej dobe na pozore.

Austráliu dlhú dobu trápili požiare. Po nich nasledoval vytúžený dážď, ktorý však môže do krajiny priniesť ďalšie nebezpečie v podobe smrtonosných pavúkov. Upršané počasie, po ktorom majú nasledovať teplé dni, podľa odborníkov z austrálskeho národného parku, vytvorí vhodné podmienky pre množenie nebezpečného druhu pavúka, píše CNET.

Tento druh pavúka (Hadronyche modesta) v Australian Reptile Park pomenovali podľa jeho veľkosti Colossus. Do dnešného dňa malo na uhryznutie týmto druhom zomrieť 13 ľudí. Prípadov pohryznutia však býva za rok 30 až 40. Podľa The Sun môže človek ich jedu podľahnúť do 15 minút.

Pavúky preferujú chladné, vlhké a tienisté miesta v lesoch. Našli sa však aj v domácich záhradách. Hrozbou pre človeka je ich nebezpečný jed a tiež prirodzene agresívna povaha. Jed Colossa sa v parku snažia využívať na tvorbu protilátky.  Privítajú preto nové kúsky.

Nie každý sa síce odváži nebezpečný druh pavúka uloviť, vedci z parku však prostredníctvom svojich videí na webovej stránke ponúkajú tipy na ich bezpečné zajatie pomocou pohára a lyžice. Na vyššie priložených záberoch môžeš vidieť, akým spôsobom sa ich odchyt vykonáva.

Odporúčané
Dobrovoľný hasič v Austrálii: Bol som ochotný stratiť svoj dom pri záchrane domov iných ľudí (Rozhovor) Dobrovoľný hasič v Austrálii: Bol som ochotný stratiť svoj dom pri záchrane domov iných ľudí (Rozhovor) 8. januára 2020, 9:46
Domov
Zdieľať
Diskusia