Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2020, 11:22
Čas čítania 0:47
Matej Krajčovič

Fernando Alonso sa na Dakare dvakrát prevrátil. V dnešnej etape pokračuje s poškodeným autom

ŠPORT ŠTEFAN SVITKO
Uložiť Uložené

Chybu dvojnásobného majstra sveta F1 sa podarilo zachytiť na videu z viacerých uhlov.

Dvojnásobný majster sveta v pretekoch Formuly 1 Fernando Alonso sa dnes ráno prvýkrát presvedčil, ako veľmi dokáže Dakar vďaka piesočným dunám hrýzť. 

Len pár kilometrov po štarte 10. etapy zvolil zlý uhol pred skokom cez horizont a svoju terénnu Toyotu Hilux dvakrát prevrátil. 

Auto po kotrmelcoch dopadlo späť na kolesá, Alonso tak mohol rýchlo pokračovať ďalej. F1sport však informuje, že si pri incidente poškodil čelné sklo

Legendu F1-tky a jeho navigátora Marca Coma navyše tie najväčšie problémy ešte len čakajú. Dnešná 608-kilometrová etapa a zajtrajšia predposledná 744-kilometrová sa totiž jazdia v tzv. maratónskom bloku.

To znamená, že plný servis s podporou továrenského tímu budú mať k dispozícii až zajtra večer. Dnes budú musieť opravy zvládnuť iba s náradím, ktoré si vezú so sebou v aute.

Alonso si pritom vo svojom premiérovom  vystúpení zatiaľ neviedol vôbec zle. V celkovom poradí bol deviaty a na vedúceho Stéphane Peterhansela strácal len 13 minút. 

Jediný Slovák Štefan Svitko je v kategórii motoriek je na 17. priečke. Ten sa však musí spamätávať zo šoku, pred pár dňami bol totiž jedným z prvých dvoch jazdcov, ktorí zastavili pri nehybnom tele Paulo Gonçalvesa, ktorý zahynul počas nehody v siedmej etape. 

Odporúčané
Na Rallye Dakar zomrel po nehode motocyklista, snažil sa pomôcť aj Svitko. Lekári prišli o 8 minút, bolo to však neskoro Na Rallye Dakar zomrel po nehode motocyklista, snažil sa pomôcť aj Svitko. Lekári prišli o 8 minút, bolo to však neskoro 12. januára 2020, 11:47

Dakar, ktorý sa v ročníku 2020 presťahoval do Saudskej Arábie, končí už 17. januára.  

Domov
Zdieľať
Diskusia