Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2020 o 9:01
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Aktivisti kritizujú Rogera Federera, pridala sa aj Greta Thunberg. Odkazujú mu, že sa má zobudiť

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Vlnu kritiky spôsobila spolupráca tenistu s poprednou švajčiarskou bankou.

Legendárny švajčiarsky tenista Roger Federer, ktorý sa aktuálne pripravuje na turnaj Australian Open, dostal od ekologických aktivistov poriadnu sprchu. Tí ho totiž kritizujú kvôli jeho sponzorovanej spolupráci s poprednou švajčiarskou bankou Credit Suisse. Dôvodom je, že finančná inštitúcia pravidelne investuje do fosílnych palív, ktoré znečisťujú ovzdušie.

Odporúčané
Britská komička si uťahuje z Grety Thunberg: Mala by robiť veci pre 16-ročné – popíjať víno a zažívať prvé sexuálne skúsenosti Britská komička si uťahuje z Grety Thunberg: Mala by robiť veci pre 16-ročné – popíjať víno a zažívať prvé sexuálne skúsenosti 2. januára 2020 o 13:39

Dvadsaťnásobného víťaza grand slamov aktivisti vyzývajú, aby ukončil spoluprácu so svojím sponzorom a vytvorili dokonca hashtag, v ktorom mu odkazujú, aby sa zobudil – #rogerwakeupnow. K výzve sa pridala dokonca aj známa švédska aktivistka Greta Thunberg, ktorá pôvodnú správu  prezdieľala na Twitteri.

V pôvodnom tweete aktivisti zdôrazňujú, že Credit Suisse od roku 2016 poskytla až 57 miliárd dolárov spoločnostiam, ktoré hľadajú nové ložiská fosílnych palív.

Federer si správu adresovanú jeho osobe všimol, zareagoval však s chladnou hlavou. „Ako otec štyroch malých detí a vášnivý zástanca univerzálneho vzdelávania mám veľkú úctu a obdiv voči mládežníckemu klimatickému hnutiu. Som vďačný mladým aktivistom v oblasti zmeny klímy, že nás všetkých donútili, aby sme prehodnotili naše správanie a hľadali inovatívne riešenia,“ tvrdí tenista vo svojej odpovedi.

Odporúčané
3 roky nerozprávala, pózovala na titulke Vogue a potopila Andrewa Tatea. 6 zaujímavostí o 20-ročnej Grete Thunberg 3 roky nerozprávala, pózovala na titulke Vogue a potopila Andrewa Tatea. 6 zaujímavostí o 20-ročnej Grete Thunberg 3. januára 2023 o 17:30

„Som si vedomý svojej zodpovednosti ako človek, športovec aj ako podnikateľ a som odhodlaný využiť toto privilegované postavenie na dialóg so svojimi sponzormi o týchto dôležitých otázkach,“ dodáva v stanovisku.

Domov
Zdieľať
Diskusia