Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2020, 21:36
Čas čítania 0:55
Daniel Mikolášik

Slovenský pretekár Svitko sa vyjadril ku smrteľnej nehode na Rallye Dakar. Bola to najhoršia etapa v živote, tvrdí

NEWS SMRŤ ŠTEFAN SVITKO
Uložiť Uložené

Gonçalves nejavil známky života, bolo pod ním veľa krvi, opisuje Svitko na Facebooku.

Po včerajšom Rallye Dakar svet obletela smutná správa. Počas siedmej etapy totiž zomrel portugalský motocyklista Paulo Gonçalves. Nehoda sa dotkla aj slovenského pretekára Štefana Svitka. Ten sa snažil sa spoločne s Tobym Priceom na mieste nehody pomáhať nehybnému pretekárovi. Žiaľ, na oživovanie už bolo neskoro.

Odporúčané
Na Rallye Dakar zomrel po nehode motocyklista, snažil sa pomôcť aj Svitko. Lekári prišli o 8 minút, bolo to však neskoro Na Rallye Dakar zomrel po nehode motocyklista, snažil sa pomôcť aj Svitko. Lekári prišli o 8 minút, bolo to však neskoro 12. januára 2020, 11:47

Nedeľnú situáciu už Svitko opísal aj na sociálnych sieťach. „Bola to pre mňa najhoršia etapa v živote. Išli sme s Tobym Priceom asi desať sekúnd za sebou, keď sme na 275. kilometri našli spadnutého Paula Gonçalvesa. Zastali sme pri ňom, nejavil známky života, bolo pod ním veľa krvi,“ spomínal na príšerný pohľad slovenský motocyklista.

Slovenský pretekár Svitko sa vyjadril ku smrteľnej nehode na Rallye Dakar. Bola to najhoršia etapa v živote, tvrdí
Zdroj: TASR/AP

Necelú minútu po Svitkovi prišiel na miesto vrtuľník, ktorý priebeh pretekov filmoval. Pretekári ho zastavili a zavolali prvú pomoc. Tá prišla o pár minút na to. Bolo už však neskoro. Údajne ho našli v bezvedomí osem minút potom, ako sa mu zastavilo srdce následkom pádu.

Domov
Zdieľať
Diskusia