Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2019, 11:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NAKA obvinila bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa

NEWS DOBROSLAV TRNKA NAKA
Uložiť Uložené

Vyšetrovať ho budú na slobode.

Bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku Národná kriminálna agentúra obvinila z marenia spravodlivosti keďže, že skrýval kľúčový dôkaz v kauze Gorila. K jeho zadržaniu nedošlo, Trnku budú vyšetrovať na slobode. Podľa informácií na sociálnej sieti, ktoré polícia zverejnila, bola v tomto prípade dôkazom nahrávka z trezoru Mariana Kočnera

„Obvinený sa skutku dopustil v období rokov 2007 až 2014, keď ako verejný činiteľ nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku a po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie SIS pod krycím názvom Gorila, z ktorej vyplývalo podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov od osoby Mariana Kočnera,“ píše polícia na Facebooku.

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17

NAKA vidí problém v tom, že Trnka nahrávku ukrýval namiesto toho, aby ju odovzdal orgánom činným v trestnom konaní. Zároveň z audiozáznamu, ktorý zhotovil Kočner, vyplýva, že chcel Trnka údajnou nahrávkou Gorily vydierať podnikateľa Jaroslava Haščáka. Trnku budú zatiaľ vyšetrovať na slobode, k jeho zadržaniu nedošlo. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia