Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2019, 13:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenka sa objednala na vyšetrenie, po pol roku čakania jej zrušili termín. Má si nájsť iného lekára

NEWS SLOVENSKO ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Krutá slovenská realita sa odrazila aj na tomto prípade pani Alexandry, ktorá musí s bolesťami chrbtice vydržať, kým sa nenájde iný lekár, ktorý by ju vyšetril.

Slovenka Alexandra sa v prvej polovici roka 2019 objednala v nemocnici v Malackách na neurologické vyšetrenie, kde jej povedali, že bude musieť s bolesťami chrbrice a tŕpnutím rúk vydržať skoro pol roka, kým sa dostane na rad. Šesť dní pred termínom sa jej však ozvala sestrička s tým, že je tento termín zrušený a riešením je nájsť si iného neurológa. V rovnakej nemocnici však už žiadny iný nerobí, čo bol dôvod, prečo čakala tak dlho, informuje v reportáži televízia Markíza

Odporúčané
Mladí chcú byť len influencermi, ale mne nevadí meniť plienky. Zdravotná sestrička hovorí, že svoju prácu vníma ako poslanie Mladí chcú byť len influencermi, ale mne nevadí meniť plienky. Zdravotná sestrička hovorí, že svoju prácu vníma ako poslanie 25. mája 2019, 17:49

Problémom je podľa pani Alexandry, že doktor zmenil chod ambulancie a prestal ordinovať, zároveň vraj berie už len pacientov z Malackého okresu a ona pochádza zo Seneckého. Pôvodne v tejto nemocnici pracovali až traja neurológovia, súčasný stav komplikuje pacientom už len možnosť bežného alebo akútneho vyšetrenia, nehovoriac o intenzívnej liečbe. 

Podľa reportáže zdravotné poisťovne tvrdia, že minimálny počet špecialistov dodržujú a v niektorých krajoch ich je dokonca prebytok. Problémom však je, že kvóty sa netýkajú okresov, ale krajov, kvôli čomu musia pacienti niekedy cestovať za vyšetrením veľké vzdialenosti. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia