Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2019, 9:34
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Spoluzakladateľ Instagramu letel do Talianska, aby pomohol pápežovi Františkovi založiť si vlastný účet na sociálnej sieti

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Na Instagrame má momentálne už viac ako šesť miliónov sledovateľov.

Pápež František je skutočne iný ako ktorýkoľvek jeho predchodca. Dokazuje to najmä svojimi výrokmi a činmi, ktorými si získal priaznivcov aj mimo katolíckej cirkvi. O jeho osobu má záujem mimoriadne množstvo ľudí, čo dokazuje aj jeho oficiálny Instagram.

Odporúčané
Pápež František sa verejne zastal homosexuálov. Negatívny postoj ľudí k LGBT pápež František prirovnáva k nacizmu Pápež František sa verejne zastal homosexuálov. Negatívny postoj ľudí k LGBT pápež František prirovnáva k nacizmu 16. novembra 2019, 15:53

Momentálne ho na sociálnej sieti sleduje viac než šesť miliónov ľudí, ktorým za tri roky ukázal skoro 800 fotiek. Na Instagrame sa mu teda darí a pápež ide s dobou. Zakladanie účtu nebolo až tak jednoduché, hovorí spoluzakladateľ Instagramu Kevin Systrom v rozhovore pre The Cut. Musel kvôli tomu letieť do Ríma. Dvakrát.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),

Hovorí, že do Vatikánu šiel prvýkrát len predviesť nápad a presvedčiť pápeža Františka, že práve Instagram je miestom, kde môže povedať všetko, čo bude chcieť. „Môj tým sa na to pozrie a povedia mi, aký majú názor. Ale oni nerozhodujú, pretože každý má šéfa,“ hovoril pápež a ukázal na seba: „Aj ja jedného mám,“ povedal a ukázal na oblohu. Spomína Kevin a hovorí, že mu to prišlo veľmi vtipné.

 

„Neskôr ma zavolali späť s prosbou, aby som mu prišiel účet založiť. Snažil som sa vysvetliť, aké to je jednoduché, že len vyplní dotazník a stlačí jedno tlačidlo. Vtedy ku mne prišiel môj prevádzkový riaditeľ, šťuchol do mňa a povedal mi, že určite mám ísť.“

 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kevin Systrom (@kevin),

Kevin hovorí, že celý zážitok bol úžasný. Pápeža opisuje ako veľmi ľudského a priateľského. S úsmevom na koniec rozhovoru dodal, že keď do Vatikánu prišiel, pápež mal už dotazník na založenie účtu vyplnený a teda jediné, čo bolo treba urobiť, bolo stlačiť potvrdiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia