Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2019, 20:23
Čas čítania 0:52
Jakub Paulík

Tvárila sa, že objednáva pizzu, ale volala na políciu. Žena tak ochránila matku pred násilníkom

ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCE NÁSILIE PIZZA RODOVO PODMIENENÉ NÁSILIE
Uložiť Uložené

Zachovala chladnú hlavu a napadlo ju, ako bezpečne privolať policajtov.

Ako konať v prítomnosti násilníka tak, aby si potajme privolal políciu, ale zároveň tým u agresora nevyvolal väčšiu dávku hnevu? Podľa Sky News to istá 38-ročná Američanka z Oregonu vyriešila naozaj zaujímavým spôsobom. Pred nebezpečným mužom, ktorý ohrozoval jej mamu, vytočila číslo polície, pričom sa tvárila, že objednáva pizzu.

Dispečer menom Tim Teneyck si síce spočiatku myslel, že si volajúca žena pomýlila číslo, no po chvíli sa mu rozjasnilo. Pochopil, že osoba na druhej strany linky nemôže hovoriť o tom, čo sa v jej blízkosti deje, a tak vsadila na možnosť šifrovanej komunikácie.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5. mája 2019, 16:05

Nachádza sa daný muž na mieste?“ spýtal sa volajúcej ženy dispečer. „Áno, potrebujem veľkú pizzu,“ odpovedala mu. Polícia k ich domu dorazila s vypnutými sirénami, a tak násilník až do poslednej chvíle nevedel, že sa za malý moment ocitne v rukách strážcov zákona. Útočníka nakoniec zatkli a aktuálne čelí obvineniu z domáceho násilia.

Vedúci polície Oregonu Michael Navarre prehlásil, že o podobnom prípade za svoju dlhoročnú kariéru ešte nepočul. Dúfa, že obete budú môcť tento príklad využiť ako príkladný nástroj na privolanie polície bez toho, aby riskovali svoje životy.

Dispečer Teneyck ale uvádza ešte lepšiu verziu. Odhalenie takejto snahy o privolanie polície by mohlo páchateľa rozhnevať, a preto ľuďom radí, aby iba vytočili číslo polície a položili mobil na miesto, z ktorého bude dispečer počuť, čo sa deje.

Domov
Zdieľať
Diskusia