Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 12:01
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ryanair už v Španielsku nemôže vyberať poplatky navyše za príručnú batožinu. Obmedzuje totiž práva cestujúcich

NEWS ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Letecká spoločnosť prehrala súd a nemôže sa odvolať.

Nízkonákladové lety nám dovoľujú cestovať prakticky zo dňa na deň tam, kam chceme, pričom nás to nestojí celý majetok. Letecké spoločnosti sa bijú o zákazníkov a ponúkajú letenky skutočne „za pár šupov“. Preto mnohých zaskočil poplatok populárneho Ryanairu. Začal si totiž účtovať peniaze navyše za to, ak si pasažier zobral do lietadla viac ako jednu batožinu.

Odporúčané
Lietadlo Ryanairu smerujúce do Bratislavy malo technické problémy. Vzlietnuť museli aj rakúske stíhačky Lietadlo Ryanairu smerujúce do Bratislavy malo technické problémy. Vzlietnuť museli aj rakúske stíhačky 27. októbra 2019, 9:45

S tým ale nesúhlasila cestujúca žijúca v Španielsku a leteckú spoločnosť jednoducho dala na súd. No a ten jej dal za pravdu, píše The Telegraph. Sudkyňa označila poplatok za zneužitie, pričom obmedzoval práva cestujúceho.  Vyhlásila ho za neplatný a v Španielsku tak letecká spoločnosť už ďalej nemôže vyberať tento poplatok. Súd navyše nariadil Ryanairu, aby jej spoločnosť vrátila 20 eur plus úrok.

Ryanair už nemôže vyberať poplatky za príručnú batožinu. Obmedzuje práva cestujúcich
Ryanair už nemôže vyberať poplatky za príručnú batožinu. Obmedzuje práva cestujúcich Zdroj: Roman Hanc/TASR

Ryanair sem-tam zvýši či pridá poplatky, snaží sa to robiť nenápadne, tak to bolo aj začiatkom roka. Možno práve preto spoločnosť už šesťkrát v rade „vyhrala“ anketu o najhoršiu leteckú spoločnosť. Tú vyhlasuje organizácia Which? a prieskum ukázal, že spoločnosť mala najnižšiu možnú známku v oblastiach, ako nastupovanie, pohodlnosť sedadiel, jedlo a nápoje, ale aj prostredie na palube.

Organizácia upozorňuje na to, že štandardná cena leteniek síce zodpovedá reklamám, ale Ryanair zarába prevažne na skrytých poplatkoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia