Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2019, 9:45
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Lietadlo Ryanairu smerujúce do Bratislavy malo technické problémy. Vzlietnuť museli aj rakúske stíhačky

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Zatiaľ však nie je jasné, čo sa presne stalo.

Lietadlo spoločnsti Ryaniar, ktoré v piatok ráno smerovalo zo španielskej Girony do Bratislavy, sa podľa Nového Času „stratilo z radarov“ a pilot sa vraj nedokázal spojiť spojiť s riadiacou vežou. 

Denník informuje, že lietadlo do Bratislavy sprevádzala dvojica rakúskych stíhačiek. Nový Čas cituje nemenovaný zdroj, podľa ktorého lietadlu nad územím nášho západného susedla „vypadli prístroje“

„Pri prílete lietadla spoločnosti Ryanair z Barcelony-Girony do Bratislavy došlo k strate spojenia nad územím Rakúska,“ potvrdila Novému Času hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Lietadlo Ryanairu smerujúce do Bratislavy malo problémy. Vzlietnuť museli aj rakúske stíhačky
Lietadlo Ryanairu smerujúce do Bratislavy malo problémy. Vzlietnuť museli aj rakúske stíhačky Zdroj: © Raimond Spekking

Záznam letu na portáli FlightRadar24 však nič nezvyčajné počas letu neukazuje a zobrazuje všetky tradičné dáta vrátane výšky a okamžitej rýchlosti. 

Nie je teda jasné, či lietadlo „zmizlo z radarov“, alebo išlo len o (relatívne častú) poruchu vysielačky. Dvojica stíhačiek z ochrany vzdušného priestoru v rámci NATO vtedy vzlieta automaticky, no hlavne z preventívnych dôvodov. V lietadle však nemusí ísť o krízovú situáciu. 

Nový Čas sa vraj snažil skontaktovať s riadením letovej prevádzky v Rakúsku aj s Ryanairom, no odpovede od nich nemá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia