Tak zdravé a tak chutné. Ak si ešte neskúšal žiaden dezert s tekvicou, tieto košíčky ťa jednoznačne presvedčia o jej zaradení do jedálnička.
Zdravší dezert sa už pravdepodobne vymyslieť ani nedá. Žiaden cukor, múka a vynikajúci krém pripravený z tekvice. Tekvica má málo kalórii (len 36 na 100g), je plná vitamínov, minerálov a jej maslová chuť je skrátka skvelá. Tekvicovú polievku už si asi jedol, no použitá v dezertoch chutí ešte lepšie. Košíčky netreba piecť, o to aby držali pokope sa postará mraznička. Týmto receptom potešíme všetkých vegánov a aj alergikov na laktózu. Tekvice sa rozhodne báť nemusíš, košíčky chutia ešte lepšie ako vyzerajú.
INGREDIENCIE
na košíčky
150g datlí
50g ovsených vločiek
60g kešu orechov
1/2 ČL škorice
1/4 ČL zázvoru
na krém
300g tekvicového hokkaido pyré (uvarená alebo upečená tekvica rozmixovaná na hladké pyré)
30g kokosového mlieka
1 ČL škorice
troška stévie (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
POSTUP
Kešu oriešky a ovsené vločky rozmixujeme na prach. Pridáme k nim škoricu, zázvor a premiešame. Ďatle rozmixujeme spolu s 50ml vody na hladkú kašu a pridáme ich k ostatným surovinám. Vzniknuté "cesto" natlačíme do silikónových košíčkov a dáme do mrazničky minimálne na 6 hodín (najlepšie cez noc). Na krém len zmiešame tekvicové pyré so škoricou, kokosovým mliekom a dosladíme podľa chuti. Košíčky naplnené krémom skladujeme v chladničke.
A nezabúdajte, ak sa vám recept podarí, vždy sledujeme #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 košíček, z celkového množstva ich vyjde 9)
Kalórie: 119
Bielkoviny: 3g
Sacharidy: 20g (z toho vláknina 2g)
Tuky: 4g