Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2019, 18:42
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V Číne zneužívajú živé psy a prasatá ako figuríny pri crash testoch detských autosedačiek

NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Áno, aj takéto veci sa dejú v 21. storočí.

Len nedávno sa na internet dostali zábery, ako na opiciach, psoch či mačkách testujú chemikálie, pričom zvieratá trpia až dovtedy, dokým im nepodľahnú. Nezisková organizácia za práva zvierat PETA prezdieľala dokument, ktorý ukazuje, ako neľudsky sa k zvieratám správajú niektoré čínske spoločnosti, ktoré testujú detské autosedačky. Blog si všimol web LADBible.

Odporúčané
V nemeckom laboratóriu testujú na zvieratách chemikálie, zo záberov mrazí. Psa porcujú na stole, opice držia spútané V nemeckom laboratóriu testujú na zvieratách chemikálie, zo záberov mrazí. Psa porcujú na stole, opice držia spútané 15. októbra 2019, 16:13

Špeciálny prístroj simuluje dopravnú nehodu. Do autosedačky posadia ošípanú či psa a testy trvajú dovtedy, dokým zviera nemá celé telo krvavé a rozmliaždené. 

Zneužívanie živého tvora na takéto testy PETA odsudzuje, pričom to nazýva násilným a zbytočným experimentom. Zvieratá boli podľa ich slov vystrašené a trpeli. „Do sedačky posadia psa na sedadlo v tvare L, ako keby to bol človek, pričom ho pripevnia pásmi,“ píše PETA. Ďalej upresňujú postupy, ako celé testovanie prebieha.

V čínskej spoločnosti zneužívajú živé psy a prasatá ako figuríny pri crush testoch detských autosedačiek
V čínskej spoločnosti zneužívajú živé psy a prasatá ako figuríny pri crush testoch detských autosedačiek Zdroj: International Journal of Crashworthiness

Zvieraťu na hlavu pribijú kovový disk so senzormi, čo mu spôsobí ťažkosti s motorikou. Následne podstupuje fiktívne nehody, polovica z testovaných zvierat nárazy neprežije. Experiment im spôsoboval zlomeniny, pomliaždeniny aj tržné rany. Ak prasa či pes kruté testovanie prežije, aj tak ho čaká smrť, nasleduje pitvanie, píšu v blogu. Testy trvali niekoľko hodín, zvieratám nedávali jedlo ani pitie. 

Celé sa to odohráva v Číne. PETA zdôrazňuje, že dnes už existujú na testovanie aj iné metódy, ktoré sú rovnako efektívne a netrpí pri nich živý tvor.

Domov
Zdieľať
Diskusia