Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 16:13
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V nemeckom laboratóriu testujú na zvieratách chemikálie, zo záberov mrazí. Psa porcujú na stole, opice držia spútané

NEWS PES
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Šokujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Nechutné, zvrátené a predovšetkým neľudské. Organizácie bojujúce za práva zvierat Soko Tierschutz a Cruelty Free International zverejnili stanovisko spolu s fotografiami a videom. Infiltrovali sa do nemeckého laboratória Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) neďaleko Hamburgu a natočili, ako tam zaobchádzajú s uväznenými zvieratami.

Odporúčané
Kakadu, ktorého v Austrálii päťkrát postrelili, sa opäť učí lietať. Ak nájdu vinníka, hrozí mu 5 rokov väzenia Kakadu, ktorého v Austrálii päťkrát postrelili, sa opäť učí lietať. Ak nájdu vinníka, hrozí mu 5 rokov väzenia 10. októbra 2019, 21:44

Bez štipky citu sa jeden z pracovníkov snaží dostať opicu do akéhosi kovového zveráku. Nedarí sa mu, zviera chytí za chvost a v druhej ruke drží kliešte. S nimi chytí zviera pod krk a snaží sa opicu uväzniť. Tá sa bráni a chce sa dostať zo zovretia. Takto to trvá približne minútu, ukazujú zábery, ktoré zverejnil web LADbible.

V nemeckom laboratóriu zneužívajú zvieratá, zo záberov aktivistov mrazí. Psa porcujú priamo na stole, opice majú kovové obojky
V nemeckom laboratóriu zneužívajú zvieratá, zo záberov aktivistov mrazí. Psa porcujú priamo na stole, opice majú kovové obojky Zdroj: Soko Tierschutz a Cruelty Free International

Na zvieratách testujú rôzne toxické látky. Zvieratá po ich aplikácii vykrvácajú a umrú. Aktivisti sa do spoločnosti dostali vďaka verejnému inzerátu koncom roka 2018. Infiltrovať sa chceli už v roku 2013, no nepodarilo sa im to. „Od decembra 2O18 do marca 2019 pracoval v laboratóriu tajný vyšetrovateľ,“ povedal Friedrich Mülln zo Soko Tierschutz. Na Youtube je krátky zostrih z akcie. Video nie je pre maloletých a citlivé povahy.

Tajný pracovník povedal, že sa toxické látky testovali na psoch, opiciach, mačkách či králikoch. Bolo to na objednávku nemeckých a pravdepodobne aj svetových spoločností, zvieratá žili v hrozných podmienkach. Chovajú ich v malých klietkach, dostanú aj 13 injekcií za deň a trpia. LPT testuje, koľko chemikálií telo zvieraťa zvládne predtým, než spôsobí vážne poškodenie. Toxické látky tiež vdychujú, dávajú im ich aj do jedla.

Zamestnanci sa podľa tajného pracovníka správajú nehumánne a neprofesionálne. Aktivisti žiadajú, aby laboratórium zavreli a tiež, aby sa sprísnili zákony v Nemecku. Web LADbible kontaktoval aj laboratórium, no odpoveď zatiaľ nedostal.

Domov
Zdieľať
Diskusia