Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. októbra 2019, 21:44
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Kakadu, ktorého v Austrálii päťkrát postrelili, sa opäť učí lietať. Ak nájdu vinníka, hrozí mu 5 rokov väzenia

NEWS
Uložiť Uložené

Najprv si mysleli, že vtáka zasiahol len jeden náboj. V skutočnosti ich bolo päť.

V Austrálii liečia papagája kakadu potom, čo ho päťkrát postrelili vzduchovými zbraňami. Vtáka našiel domáci na svojej záhrade v Sydney, na prvý pohľad bolo jasné, že nedokáže lietať. Objavil ho minulý mesiac a hneď ho vzal do miestnej nemocnice pre plazy a exotické zvieratá, ktorá o incidente aj informuje.

Pôvodne si mysleli, že vtáčika zasiahol jeden náboj, röntgen však ukázal ďalšie zásahy v jeho hrudi a pleci.

Podľa nemocnice jeden zo zásahov len o pár milimetrov minul jeho ľavé oko. Niektoré náboje odstránili a tie, ktoré nijak neovplyvňovali jeho orgány v ňom ponechali. Mr Cocky momentálne chodí na fyzioterapie, aby mohol znova lietať.

 

Kakadu, ktorého v Austrálii päťkrát postrelili sa učí opäť učí lietať. Ak nájdu vinníka hrozí mu 5 rokov väzenia
Kakadu, ktorého v Austrálii päťkrát postrelili sa učí opäť učí lietať. Ak nájdu vinníka hrozí mu 5 rokov väzenia Zdroj: facebook/ Avian Reptile and Exotic Pet Hospital

„To, že vôbec žije je asi taký zázrak ako vyhrať v lotérii. Je to neskutočné šťastie,“ hovorí veterinár Lorenzo Crosta.

Náboje boli z dvoch rôznych zbraní. Motív ľudí, ktorí strieľali je úplne neznámy a nie je ani isté, či vinníkom nie je človek, ktorý papagája do nemocnice doviezol.

„Ako človeku vôbec napadne zaútočiť na vtáčika, ktorý niekde proste len sedí? Je to úplne nefér,“ hovorí pre ABC Lorenzo Crosta.

Nemocnica pripomína, že v Novom Južnom Walese, kde sa incident stal, je kakadu od roku 2016 chránený. Vinník tak môže čeliť pokute vo výške 13 500 eur a päťročnému väzeniu.

Domov
Zdieľať
Diskusia