Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2016, 23:00
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Fincherov krimi seriál Mindhunter od Netflixu priberá na palubu sexi Charlize Theron. O čom bude?

FILMY A SERIÁLY MINDHUNTER
Uložiť Uložené

David Fincher sa po dvoch neúspešných projektoch znova snaží vrátiť na televízne obrazovky.

David Fincher je jednoznačne áčkovým režisérom, ktorého filmy su jednak vlastnou žánrovkou, ale ponúkajú aj silné myšlienky. Rád využíva temné elementy a len nedávno sa vydal aj seriálovou cestou. Pre Netflix pracoval na dráme House of Cards, pre ktorú nakrútil aj prvé dva diely a následne režisérsku stoličku posunul ďalej. Seriálu sa darí a budúci rok sa dočkáme piatej série. Fincher však pokračoval vo svojej tvorbe ďalej, a to konkrétne snímkou Gone Girl (2014) s Benom Affleckom a Rosamund Pike nominovanou na Oscara v hlavnej úlohe, a tá taktiež zožala značný úspech. Potom sa začalo všetko kaziť a nastali problémy. 

Pre HBO pripravoval hneď dva seriály - Video Synchronicity, komédiu odohrávajúcu sa v neskorých osemdesiatych rokoch vo svete žijúcom hudbou a Utopiu, drámu s epizódnou stopážou okolo hodiny, ktorú mu napísala Gillian Flynn (Gone Girl). Oba projekty vyzerali celkom sľubne. HBO plánovalo už na začiatku roka rozbehnúť prvý spomenutý seriál, avšak produkcia ho po štvrtej časti pozastavila kvôli problémom so scénárom. Keď si tvorcovia pozreli posledné dve časti, začali sa obávať, že scénár skutočne nefunguje, ako má a je kameňom úrazu. So snahou obrátiť sa na Finchera, ktorý rád má prsty vo viacerých veciach, veľmi neuspeli. Ten sa následne sústredil na druhý seriál, Utopiu, na ktorom tvrdo pracoval a bojoval s problémami už vo fáze príprav. Nakoniec sa mu zrušil aj ten, a to kvôli nespokojnosti s rozpočtom a po tom všetkom sa predsa len snažil posunúť v seriálovom svete ďalej. Tento raz nie s HBO, ale s Netflixom, ktorému sa darí a nedávno prišiel aj k nám. Na Utopiu malo práva HBO, musel sa teda posunúť inde.

Fincherov krimi seriál Mindhunter od Netflixu priberá na palubu sexi Charlize Theron. O čom bude?

Fincher zadaptuje best-seller, ktorý nie je fikciou a nesie názov Mindhunter. Zatiaľ sa o dráme vedelo len to, že k produkcii sa pridala Charlize Theron a dnes už poznáme prvé meno herca. Je ním Jonathan Groff (Looking), avšak detaily jeho postavy nie sú známe. Tvorcovia určite ešte nejakú chvíľu budú držať fakty pod rúškom tajomstva, ostáva nám teda len čakať. Groff určite patrí medzi talentovaných hercov, čo dokázal už v komédií Glee či v biografickej dráme The Normal Heart (2014). Príbeh sa bude točiť okolo FBI agenta Johna Douglasa prenasledujúceho jedných z najznámejších vrahov a násilníkov konajúcich zločiny počas celej jeho kariéry. Pre Finchera ako režiséra, ktorý sa neopakuje, by to mal byť skvelý námet a je najvyšší čas, aby sa vrátil do režisérskeho kresla. Prvá epizóda by mala byť nakrútená pod jeho taktovkou. Určite sa nemôžete dočkať, rovnako ako aj my.

Domov
Zdieľať
Diskusia