Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2016, 15:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Brutálny virtuálny svet divokého západu ožíva v drsnom traileri pre Westworld od HBO

FILMY A SERIÁLY HBO WESTWORLD
Uložiť Uložené

Prvá ukážka očakávaného seriálu od HBO, Westworld, vás presvedčí o tom, že sa máme na čo tešiť.

Dlhá doba čakania, dlhé natáčanie, pár odkladov. Prežili sme to všetko. My, čo na Westworld čakáme už od jeho ohlásenia, sme už aj zabudli, na čo sa to vlastne tešíme, keďže nám z nového westernového sci-fi seriálu od Jonathana Nolana (áno, ide o mladšieho brata Christophera) nebolo ukázané nič nové už veľmi dlhú dobu To sa však dnes mení. HBO totiž uverejnilo prvý oficiálny trailer plný brutality, krás, ale i strastí divokého západu, krásnych žien, ťaživej sci-fi atmosféry a mnohého ďalšieho. Ak ste doteraz váhali, či tomu dáte šancu, po záberoch v článku nižšie si zrejme budete istí, že Westworld má obrovský potenciál. 

TV séria bude mať základ v rovnomennom filme z roku 1973, ktorý zrežíroval Michael Crichton. Tento novelista a otec techno-thrilleru už žiaľ nie je medzi nami, mnohí však nevedia, že veľa úspešných filmov a seriálov je založených práve na jeho knihách. Ako predlohy poslúžili napr. Spielbergovmu Jurskému Parku, filmu Vikingovia s A. Banderasom a tak ďalej. V seriáli sa pozrieme na zábavnú atrakciu, po našom nazvanú „Západný Svet" - Westworld, v ktorej zábavu nájdu hlavne majetnejší Američania. Za „smiešnych" 1 000 dolárov na deň vám park ponúkne simuláciu westernového života so všetkými dobovými prvkami, ktoré sa v tej dobe na divokom západe dali nájsť. Jediným futuristickým prvkom sú však roboti, ktorí hrajú v parku svoju určenú rolu alebo sú tam jednoducho len kvôli tomu, aby spríjemnili život obyvateľom parku. Celý park je ovládaný jedným centrálnym počítačom, ktorý sa pokazí. Ďalej si to už viete domyslieť.

Odporúčané
10 najlepších romantických filmov na HBO Max 10 najlepších romantických filmov na HBO Max 18. mája 2022, 14:30

Hlavné postavy v seriáli stvárnia herci, ako napr. Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro a ďalší. Okrem Nolana mladšieho, ktorý okrem scenára zaobstaral aj réžiu, projektu pomáhalo Warner Bros, J. J. Abrams a jeho štúdio Bad Robot, no a vychádza pod hlavičkou HBO už v októbri. Presnejší dátum vydania ani ďalšie informácie o Westworlde zatiaľ nemáme, takže nám zostáva len čakať a dúfať, že Jonathan bude so seriálom minimálne aspoň tak úspešný, ako jeho starší brat s filmovými projektmi. Ako zapôsobil prvý trailer na vás?

Brutálny virtuálny svet divokého západu ožíva v drsnom traileri pre Westworld od HBO
Brutálny virtuálny svet divokého západu ožíva v drsnom traileri pre Westworld od HBO
Brutálny virtuálny svet divokého západu ožíva v drsnom traileri pre Westworld od HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia