Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2016, 23:36
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tom Hiddleston mieri do ďalšej komiksovky. Na plátno sa chystá adaptácia kultového komiksu Franka Millera Hard Boiled

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tvorca Sin City, režisér High-Rise a Loki. Dobrá kombinácia?

Kultová komiksová miniséria Franka Millera a Geoffa Darrowa Hard Boiled si razí cestu na plátna kín. Na režisérsku stoličku sa posadí Ben Wheatley, pomerne kontroverzne vnímaný režisér (A Field in England, High-Rise). Warner Bros. zároveň prezradili, že do hlavnej úlohy by chceli zlákať Toma Hiddlestona. Ten s Wheatleym spolupracoval už na spomínanom High-Rise a v komiksovom svete tiež nie je žiadny nováčik. Fanúšikovia ho veľmi dobre poznajú ako Lokiho z marveloviek (najbližšie ho uvidíme v Thor: Ragnarok už 3. novembra 2017). Hiddleston momentálne dokončuje Kong: Skull Island, kde si zahrá hlavnú úlohu. Ben Wheatley nám zase ešte stihne predstaviť svoju kriminálku z produkcie A24 s názvom Free Fire s Brie Larson (premiéra 3. marca 2017).

Tom Hiddleston mieri do ďalšej komiksovky. Na plátno sa chystá adaptácia kultového komiksu Franka Millera Hard Boiled
Zdroj: Dark Horse Comics

Trojdielny komiks Hard Boiled vychádzal v rokoch 1990 až 1992. Žánrovo ide o akčnú sci-fi odohrávajúcu sa v dystopickom Los Angeles. Príbeh je voľne inšpirovaný poviedkou Philipa K. Dicka „Elektrický mravec“ a ide o šialený mix cyberpunku, akcie, násilia a ostrých narážok na súčasnú spoločnosť. Hlavný hrdina, vysoko postavený úradník, odhalí, že je v skutočnosti robot a toto poznanie prevráti naruby všetko, čo doteraz vedel o realite okolo seba. Komiks bol ocenený aj Eisnerovou cenou (komiksovým Oscarom“), a to v roku 1991.

Domov
Zdieľať
Diskusia