Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2017, 16:02
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Johna Wicka plánuje v reboote Highlandera preskúmať celé univerzum Nesmrteľných. Bude v novinke Connor MacLeod mimozemšťan?

FILMY A SERIÁLY HIGHLANDER
Uložiť Uložené

Chad Stahelski reaguje na nočné mory fanúšikov o pôvode Nesmrteľných.

O priebehu sľubne vyzerajúceho rebootu fantasy klasiky Highlander vás na Filmkulte priebežne informujeme. Už vieme, že na režisérsku stoličku sa posadí Chad Stahelski (John Wick), okrem iného veľký fanúšik pôvodného filmu a celej mytológie. Stahelski má s celým projektom veľké plány - v prípade úspechu by sa chcel pokúsiť rovno o trilógiu (s R-kovým ratingom!). V súvislosti s chystaným rebootom sa ale objavili obavy, akou cestou sa nové stvárnenie vydá. Naráža sa samozrejme na objasnenie pôvodu Nesmrteľných. Hneď druhý diel Highlander II: The Quickening prišiel s teóriou, že Connor MacLeod a ostatní Nesmrteľní sú vlastne mimozemšťania. Aj kvôli tomu patrí dvojka dodnes k najnenávidenejším dielom série a fanúšikovia sa boja, či tvorcovia nebudú pracovať s podobne svojráznymi sci-fi nápadmi.

Režisér Johna Wicka plánuje v reboote Highlandera preskúmať celé univerzum Nesmrteľných. Bude v novinke Connor MacLeod mimozemšťan?
Zdroj: 20th Century Fox

Samotný Chad Stahelski k tomu v nedávnom rozhovore pre Entertainment Weekly zaujal pomerne rázne stanovisko: „Keď som k projektu prišiel, producenti už mali rozvinutú základnú premisu. A áno, boli tam mimozemšťania, meteority, vesmírne lode, mutácie DNA, teroristi... Snažili do sveta Nesmrteľných nahádzať snáď všetky možné zápletky. Čo sa mňa týka, nechcem tam nič z toho. Nezaujíma ma to. Dodal, že filmy s podobným dejom sme už videli tisíckrát, takže v novinke by sa chcel viac zamerať na svet Nesmrteľných, ktorý v predchádzajúcich dieloch nedostal veľa priestoru. „Myslím, že môžem predstaviť celý ich svet. Len si predstavte tie úžasné postavy, ktoré by ste tým mohli získať! Myslím, že to hovorí za všetko. Takže, taký je plán: ostať verný originálnej mytológii najviac, ako sa len dá. A zároveň rozšíriť daný svet - ale bez medzihviezdneho cestovania!

Fanúšikovia si môžu vydýchnuť. Zdá sa, že Stahelski bude naozaj ctiť pôvodný film a na žiadnych emzákov nedôjde. Režisér momentálne pracuje na scenári, dúfajme teda, že reboot neurobí klasike z roku 1986 hanbu. Zatiaľ však všetky nové informácie pôsobia veľmi pozitívne. Snáď to vydrží.

Režisér Johna Wicka plánuje v reboote Highlandera preskúmať celé univerzum Nesmrteľných. Bude v novinke Connor MacLeod mimozemšťan?
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia