Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 12:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Černosi bojujú počas najväčších nepokojov v uliciach Detroitu o holý život v dramatickej snímke od oscarovej Kathryn Bigelow

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zatiaľ to vyzerá tak, že sa máme na čo tešiť.

Od Oscarovej režisérky Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty) sa dočkáme úchvatného príbehu jedného z najstrašnejších okamihov, ktorý sa odohral počas občianskych nepokojov v Detroite v lete roku 1967. Pripomienkou na ono hrozivé leto bude aj to, že filmu sa dočkáme v auguste (srpen) tohto roku, ktorý vychádza na 50. výročie danej udalosti.

V snímke uvidíme okrem Johna Boyegu (známeho predovšetkým zo Star Wars: The Force Awakens) aj Willa Poultera, Algeeho Smitha, Jacoba Latimorea, Jasona Mitchella, Hannah Murray, Kaitlyn Dever, Jacka Reynora, Bena O’Toolea, Josepha Davida Jonesa, Ephraima Sykesa, Leona Thomasa III, Nathana Davisa Jr., Peytona Alexa Smitha, Malcolma Davida Kelleyho, Gbenga Akinnabveho, Chrisa Chalka, Jeremyho Stronga, Laza Alonza, Austina Heberta, Miguela Pimentela, Kris Davis, Johna Krasinskiho a Anthony Mackieho. Pri spomenutí väčšiny mien si môžete všimnúť, že vačšina z nich je afroamerického pôvodu. Celý film by totiž mal nazerať na rasovo motivovaný konflikt, ktorého nešťastným výsledkom bola smrť troch černochov a brutálne zbitie deviatich ďalších osôb (siedmich černochov a dvoch belošiek).

Domov
Zdieľať
Diskusia