Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 13:34
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy Dušan Šutarík

Brutálna vražda dvoch dievčat otestuje psychiku reportérky Amy Adams. Ako na nás zapôsobil prvý diel mysterióznej drámy Sharp Objects?

FILMY A SERIÁLY SHARP OBJECTS
Uložiť Uložené

Lákavo vyzerajúca miniséria nás bude sprevádzať celé leto.

Seriálový psychologický thriller Sharp Objects odštartoval svoju púť televíznymi obrazovkami 8. júla, kedy bola uvedená 1. časť z 8. Minisérii sme sa venovali aj na stránkach Filmkultu a ide pre nás o mimoriadne lákavý projekt.

V hlavnej úlohe sa predstaví Amy Adams, ktorá stvárni reportérku Camille. Tá má za sebou liečenie na psychiatrii a vracia sa do svojho rodného mestečka, aby napísala reportáž o vražde dvoch tínedžeriek.

Samotná Camille však v sebe skrýva nepokojných démonov minulosti, ktorým bude musieť čeliť.

Okrem samotnej Amy Adams uvidíme aj Patriciu Clarkson, Chrisa Messinu, Sophiu Lillis, Matta Cravena, Henryho Czernyho a Elizu Scanlen. Réžie sa chopil Jean-Marc Vallée (Wild) a scenár vychádza z rovnomenného románu výbornej spisovateľky Gillian Flynn (Gone Girl).

Aj nový trailer opäť pôsobí veľmi sľubne. Máme tu skvelých hercov, mysterióznu atmosféru, podivné mestečko, záhadu a temné tajomstvá. Čo viac si priať? Materiál skrátka vyzerá sakramentsky dobre a čudovali by sme sa, ak by v tomto prípade HBO šliaplo vedľa.

Ako sme písali, prvá epizóda si odbila premiéru 8. júla (červenec) a novej sa dočkáme vždy v nedeľu večer. Videli ste už prvý diel? Ako sa vám páčil? My vám na navnadenie prinášame prvé dojmy nášho redaktora Oskyho:

Nebudem zbytočne chodiť okolo horúcej kaše a radšej rovno nadšene napíšem, že Sharp Object je pecka! Teda aspoň po prvej odvysielanej epizóde. A obrovský podiel má na tom najmä famózna Amy Adams.

Brutálna vražda dvoch dievčat otestuje psychiku reportérky Amy Adams. Ako na nás zapôsobil prvý diel mysterióznej drámy Sharp Objects?
Zdroj: HBO

Tá opäť raz dokázala svoje nemalé herecké kvality, takže divák jej tú psychicky labilnú alkoholičku s vnútornými démonmi žerie kompletne aj s navijakom.

Veľmi dobre jej však sekunduje napríklad skúsená Patricia Clarkson či vychádzajúca mladá hviezdička Sophia Lillis. Príbeh, ktorý vychádza z rovnomennej knižnej predlohy od autorky Gyllian Flynn (Gone Girl), si zatiaľ drží pomerne pokojné tempo, čo sa už nedá povedať o skvelej a tajomnej atmosfére.


Talentovaný režisér Jean-Marc Vallée a jeho dvorný kameraman Yves Bélanger sú totiž profesionáli, dokážu veľmi účinne pracovať s napätím a vďaka krátkym a úderným flashbackom či minimalistickému hudobnému doprovodu vykúzlili nejednu mrazivú a znepokojivú scénu.


Záverečné sekundy pilotnej epizódy sú potom už len dokonalou čerešničkou na torte, po ktorej budete chcieť okamžite pokračovať v sledovaní.

Brutálna vražda dvoch dievčat otestuje psychiku reportérky Amy Adams. Ako na nás zapôsobil prvý diel mysterióznej drámy Sharp Objects?
Zdroj: HBO

Prepracovaný vizuál, vťahujúca atmosféra, poctivé remeslo a úžasná Amy Adams sú teda jasným dôkazom toho, že HBO má v rukách ďalší seriálový skvost, ktorý nás v nasledujúcich častiach ešte poriadne podusí. Zatiaľ teda veľký palec hore! Najbližší diel dorazí 15. júla (červenec) 2018

Domov
Zdieľať
Diskusia