Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2018, 17:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Vášnivý vzťah medzi Kristen Stewart a slobodnou ženou vygraduje v historickom thrilleri do šialeného vražedného plánu

FILMY A SERIÁLY KRISTEN STEWART
Uložiť Uložené

Thrillerová dráma Lizzie láka v prvom traileri na mrazivý a intenzívny zážitok.

Historický thriller Lizzie nám vyrozpráva mrazivý príbeh založený na skutočných udalostiach. 32-ročná Lizzie Borden (Chloë Sevigny) trpí pod dominantným vplyvom svojho prísneho otca (Jamey Sheridan) a nenávidenej nevlastnej matky (Fiona Shaw).

Do domu však prichádza mladá slúžka Bridget Sullivan (Kristen Stewart) a medzi oboma ženami vzplanie milostný vzťah. Obe následne vymyslia plán, ako sa zbaviť nenávideného Lizzinho otca a jej nevlastnej matky.

Prípad Lizzie Borden je v Amerike pomerne dobre známy a dodnes sa vlastne nevie, ako to s tou vraždou jej otca bolo a či s tým naozaj mala niečo spoločné.

Na motívy tohto príbehu vznikol balet, divadelná hra aj viaceré muzikály. Inšpiráciu v ňom našli aj iní umelci, vrátane spisovateľov či muzikantov.

Celý incident nenechal chladných ani filmárov. Vznikol napríklad film The Legend of Lizzie Borden z roku 1975 či televízna miniséria The Lizzie Borden Chronicles s Christinou Ricci v hlavnej úlohe.

Nového stvárnenia sa chopil Craig William Macneill a okrem zmienených Sevigny a Stewart uvidíme aj Kim Dickens, Denisa O'Harea, Jeffa Perryho a Darina Coopera.

Trailer pôsobí veľmi atmosféricky a mrazivo, takže ak sa nič nepokazí, mohli by sme dostať poriadne výživný psycho-thriller.

Sevigny aj Stewart už mnohokrát dokázali, že sú kvalitné herečky (áno, aj Kristen Stewart, hoci si to nechcete priznať), príbeh navyše nie je v našich končinách až tak známy, takže by mohol byť pre tunajších divákov atraktívny.

Odporúčané
OSCARY 2022: Ktoré filmy si uchmatnú pozlátenú sošku? Prečítaj si predikcie našich redaktorov OSCARY 2022: Ktoré filmy si uchmatnú pozlátenú sošku? Prečítaj si predikcie našich redaktorov 26. marca 2022, 12:30

Na festivale Sundance sa snímke dostalo nominácie na Veľkú cenu poroty. Do širokej americkej distribúcie sa film dostane 14. septembra (září) 2018. Slovenská premiéra stanovená nebola a ani by sme sa nečudovali, keby sme sa snímky v našich kinách nedočkali.

Domov
Zdieľať
Diskusia