Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 21:45
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Šikanovaný školák nájde mýtický meč Excalibur a následne musí v zábavne vyzerajúcej fantasy zachrániť svet

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Slušne vyzerajúca fantasy The Kid Who Would Be King s Patrickom Stewartom a Rebeccou Fergusom dorazila s oficiálnym trailerom.

Úprimne povedané, keď som si prečítal oficiálnu synopsu tohto filmu, očakával som viac-menej pohromu. Ale ten trailer vážne nepôsobí zle, ba naopak. Čím samozrejme netvrdíme, že The Kid Who Would Be King bude nejaká ukrutná pecka, ale zatiaľ o nej príliš nemáme dôvod pochybovať.

Na poli ukážky totiž dokáže solídne zabaviť a dokonca v nás aj vzbudila pocit, že by sme si túto bláznivú fantasy komédiu mohli v kinách celkom užiť. Pôjde o ďalšiu snímku, ktorá bude čerpať zo známeho Artušovského mýtu.

Hlavným hrdinom tentokrát bude školák Alex (Louis Ashbourne Serkis, syn slávneho Andyho Serkisa). Ten je tak trochu outsider a v živote sa musí vysporiadavať aj so šikanou. To všetko sa však zmení, keď sa mu podarí nájsť bájny meč Excalibur.

Zároveň sa dozvie, že svetu hrozí nebezpečenstvo, keďže sa ho mocná čarodejnica Morgana (Rebecca Ferguson) snaží ovládnuť svojimi pekelnými hordami. Alex teda musí spojiť sily nielen so svojimi priateľmi, ale aj niekdajšími nepriateľmi, ale najmä s čarodejníkom Merlinom (Patrick Stewart) a pokúsiť sa odvrátiť hroziacu skazu.

Ako sme načrtli vyššie, tak trailer je rozhodne pôsobivý. Decká v hlavných úlohách pôsobia sympaticky, vtipy sú naozaj vtipné a celý námet má v sebe nádych toho pravého dobrodružstva, ktoré by chcelo prežiť každé dieťa.

Zároveň ide o sympatický úlet s potenciálom osloviť aj dospelých divákov. Skrátka sa zdá, že pokiaľ sa nič nepokazí, tak dostaneme svižnú komédiu. Ale ono sa vlastne ani niet čomu diviť, keďže film režíruje Joe Cornish, tvorca vydarenej sci-fi komédie Attack the Block.

Zdá sa, že Cornishovi sa podarí nadviazať na jeho debut a aj tentokrát dostaneme kvalitnú porciu slušnej zábavy. Do slovenských kín snímka zamieri 28. februára (únor) 2019.

Šikanovaný školák nájde mýtický meč Excalibur a následne musí v zábavne vyzerajúcej fantasy zachrániť svet
Zdroj: 20th Century Fox

Domov
Zdieľať
Diskusia