Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018, 12:54
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Prvá verzia Glass mala mať 3 hodiny a 20 minút. Ktoré scény museli byť vystrihnuté a ako dlho si posedíme v kine?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Krátko začiatkom roku 2019 k nám príde očakávaný Glass.

Pokračovanie Shyamalanových filmov Unbreakable (2000) a Split (2016) spája hrdinov oboch častí do jedného celku s názvom Glass, ktorý uvidíme v našich kinách už čoskoro. Režisér sa preto v poslednej dobe viac rozpovedal o samotnej tvorbe snímky a taktiež prezradil, akú bude mať finálnu minutáž.

Scenár bol naozaj dlhý. Mal takmer 150 strán a prvá verzia filmu bola dlhá 3 hodiny a 20 minút. Potom sa to začalo uťahovať a uťahovať, až kým sme nedostali 2,08 (hodiny), ktoré môžete vidieť,“ vyjadril sa režisér M. Night Shyamalan (The Visit, Signs, The Sixth Sense).

Prvá verzia Glass mala 3 hodiny a 20 minút. Ktoré scény musel byť vystrihnuté a ako dlho si posedíme v kine?
Prvá verzia Glass mala 3 hodiny a 20 minút. Ktoré scény musel byť vystrihnuté a ako dlho si posedíme v kine? Zdroj: Universal Pictures / Walt Disney Studios Motion Pictures

Skrátiť stopáž o takmer hodinu si samozrejme vyžiadalo veľa strihania. Shyamalan prezradil, že príklad výrazne orezanej scény sme mohli vidieť aj v jednom z trailerov (posuň si v nižšie priloženom videu čas na 2:10 / 2:52).

V spomínanej scéne mal Kevin (James McAvoy) viesť s unesenými dievčatami dlhý rozhovor, v ktorom by nechýbal humor, prehĺbenie vzťahu s unesenými a uvedomenie si jeho viacerých osobností. Finálna verzia bude ale značne kratšia.

To je na jednej strane nepotešujúce, pretože práve McAvoyove kreácie viacerých osobností vedeli divákov pri sledovaní Split výnimočne pobaviť, ale na druhej strane sa nám aspoň nedostane dvakrát toho istého. Podobné zbližovanie s unesenými dievčatami by totiž mohlo veľmi pripomínať predošlý diel.

Pokiaľ si nemal tú česť vidieť predošlé časti, musíš si ich pred zhliadnutím Glass napozerať? Podľa názoru režiséra to nebude nutné. Ak si stále na pochybách, možno ťa presvedčia slová, ktoré Shyamalan smeroval vedúcim štúdií Disney a Universal.

Predstierajte, že nie sú žiadne predošlé filmy a prídem za vami s tým, že chcem natočiť film o liečebni starajúcej sa o pacientov, ktorí veria, že sú superhrdinovia, pričom traja z pacientov utečú. Ó, a mimochodom, vo filme budú hrať Bruce Willis, Sam Jackson, James McAvoy a Sarah Paulson,“ povedal Shyamalan a dodal, že na takýto film do kina určite zájde aj osoba, ktorá predošlé dve časti nevidela.

Týmto ťa samozrejme nechceme od zhliadnutia Unbreakable a Split odradiť. Pokiaľ si nájdeš čas do 17. januára (leden) 2019, kedy je u nás plánovaná premiéra, určite si pred kinom obidva diely ešte napozeraj. Viac informácií o Glass, vrátane zvyšných ukážok nájdeš v našom vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia