Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. januára 2019, 15:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér animovaných hitov Toy Story 3 a Coco po 25 rokoch opúšťa Pixar

Režisér animovaných hitov Toy Story 3 a Coco po 25 rokoch opúšťa Pixar
Zdroj: Pixar
FILMY A SERIÁLY PIXAR ANIMÁKY
Uložiť Uložené

Štúdio stojace za mnohými skvelými animákmi prichádza o dôležitú osobu.

Meno 51-ročného Američana Leeho Unkricha sme si neraz spomínali v mnohých článkov venujúcich sa Pixaru. Lee totiž za svoju kariéru režíroval známe animované srdcovky, ako Toy Story 3 či famózne dobrodružstvo zo sveta mŕtvych s názvom Coco, ktorému sme v našej recenzii udelili výborné hodnotenie 8,5/10.

Ďalej spolurežíroval Toy Story 2, Hľadá sa Nemo či Príšerky s.r.o., pričom sa podľa výpovedí ľudí z Pixaru podieľal prakticky na každom jednom filme.

Významný člen štúdia a spolutvorca hitov, ako V hlave či Up, Pete Docter, sa o Unkrichovi vyjadril nasledovne: „Lee prišiel do Pixaru v dobe, kedy sme pracovali na prvej časti Toy Story, a odvtedy mal významný vplyv na všetky projekty od Pixaru,“ prezradil Docter a ďalej dodal, že pod Leeho réžiou boli vytvorene jedny z najhodnotnejších filmov Pixaru.

Takto sa s fanúšikmi rozlúčil prostredníctvom Twitteru

Aj skúsení filmári si však skôr či neskôr musia dopriať zaslúžený odpočinok či zmenu a Lee Unkrich sa rozhodol, že jeho čas už nadišiel. V Pixare Unkrich pracoval dlhých 25 rokov a pre The Hollywood Reporter upresnil, že neodchádza preto, aby sa pridal ku konkurencii.

Odporúčané
10 najlepších animákov od štúdia Pixar 10 najlepších animákov od štúdia Pixar 23. marca 2022, 9:30

Neodchádzam preto, aby som natáčal filmy pre iné štúdio. Namiesto toho sa teším na veľmi potrebné strávenie času s rodinou a na realizovanie záujmov, ktoré boli dlhú dobu odkladané,“ prezradil Unkrich.

Domov
Zdieľať
Diskusia