Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2019, 14:43
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke uvidíš skvelú športovú oddychovku Orol Eddie aj krvavého Desperada s Antoniom Banderasom

V telke uvidíš skvelú športovú oddychovku Orol Eddie aj krvavého Desperada s Antoniom Banderasom
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Budeš sledovať niektorý z vybraných titulov?

Aj v najbližších dňoch pôjdu na obrazovkách slovenských televízií kvalitné filmy. Týmto by si podľa nás určite mal dať šancu. 

Desperado (1995, r: Robert Rodriguez)

Režisér Robert Rodriguez má momentálne v kinách slušné sci-fi Alita: Battle Angel, no my sa tentokrát vrátime do roku 1995, kedy do kín vstúpil skvelý Desperado s Antoniom Banderasom v hlavnej úlohe.

A že ide o jeden z Rodriguezových najlepších počinov, o tom ťa už presvedčí svižná réžia, množstvo akcie, krvavých scén, ale aj zábavy a hlášok. Jednoducho parádne namiešaný mix. Pokračovanie jeho poloamatérskeho filmu El Mariachi si môžeš pustiť na Dajto dnes o 20:15.

Orol Eddie (Eddie the Eagle, 2016, r: Dexter Fletcher)

Povinnosť nielen pre fanúšikov športových a životopisných záležitostí, to je v skratke Orol Eddie. Skutočný príbeh Michaela Edwardsa (Taron Egerton), ktorý sa aj napriek nedostatku talentu nevzdal svojho sna stať sa olympionikom, totiž disponuje neuveriteľne pohodovou atmosférou, a tak si ho dokáže užiť naozaj každý.

No zároveň mu nechýba ani humor, napätie či výborné postavy. Skvelá oddychovka. Pozrieť si ju budeš môcť na JOJke dnes o 20:35 a na JOJ Plus v nedeľu o 20:10.

Hráči so smrťou (Flatliners, 1990, r: Joel Schumacher)

Zabudni na otrasný remake (?) z roku 2017. Jedinou snímkou s názvom Flatliners, ktorej sa oplatí venovať pozornosť, je práve tá od režiséra Joela Schumachera.

Ten natočil výborný a nápaditý mysteriózny thriller s vynikajúcim námetom, v ktorom mnohého iného uvidíš aj viacero začínajúcich hereckých hviezd (ako napríklad Julia Roberts, Kevin Bacon či Kiefer Sutherland), experimentujúcich so stavom klinickej smrti. Film odvysiela Jednotka, a to dnes o 22:35 a v sobotu o 02:00.

K-19: Stroj na smrť (K-19: The Widowmaker, 2002, r: Kathryn Bigelow)

Kathryn Bigelow je nesmierne talentovanou režisérkou, ktorá nám svoje nemalé kvality dokazuje pomerne pravidelne. V historickej snímke K-19: The Widowmaker sa inšpirovala skutočnými udalosťami a predstavila parádnu ponorkovú drámu so všetkým, čo k nej patrí.

Má to dusnú atmosféru, silné momenty, sympatické obsadenie, dvojicu veliteľov-rivalov aj hrozbu nukleárnej explózie spôsobenú nešťastnou zhodou náhod. Ak si nájdeš na dve hodiny čas, určite daj filmu šancu. Na Dajto ho nájdeš v sobotu o 20:15 a v nedeľu o 02:35.

Spojenec (Inside Man, 2006, r: Spike Lee)

No a na záver ti odporučíme ešte snímku od čerstvého držiteľa Oscara menom Spike Lee (najlepší adaptovaný scenár za pecku BlacKkKlansman). Pokiaľ ti ale tvorba tohto režiséra príliš nesedí, možno práve Spojenec by ťa mohol baviť.

Ten by sa dal považovať za jeden z divácky najprístupnejších Leeho filmov, hoci stále ide o veľmi kvalitný počin. Elegantný a inteligentný príbeh o bankovej lúpeži zaujme skvelými hercami, výborným remeslom aj prepracovaný scenárom. Inside Man pôjde na Dajto v nedeľu o 20:15.

No okrem vyššie spomínaných snímok stojí za zmienku napríklad aj Ako vycvičiť draka 2 (JOJ Plus - dnes o 20:10, JOJ - v sobotu o 13:20), Šéfovia na zabitie (Markíza - v pondelok o 22:00), Matrix Reloaded (Dajto - v stredu o 20:15), Ja, robot (JOJ Plus - vo štvrtok o 20:10) či Miami Vice (Dajto - vo štvrtok o 20:15).

Domov
Zdieľať
Diskusia