Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bratranci sa nevideli 75 rokov, obaja si mysleli, že ten druhý umrel počas holokaustu. Video zachytáva ich bezprostredné reakcie

ZAUJÍMAVOSTI HOLOKAUST
Uložiť Uložené

Starčekov spojili sociálne siete.

Ako malí chlapci obaja prežili koncentračný tábor. 87-ročný Morris Sana a 85-ročný Simon Mairowitz však 75 rokov žili v domnienke, že ten druhý to neprežil. Navzájom si boli v detstve veľmi blízki. Nacisti však napadli v roku 1940 Rumunsko a ich rodiny museli utiecť z krajiny. Vtedy sa ich cesty rozdelili, píše People.

Odporúčané
V Nemecku si môžeš prenajať Žida. Kontroverzne nazvaný program má búrať stereotypy o vyvolených zbohatlíkoch V Nemecku si môžeš prenajať Žida. Kontroverzne nazvaný program má búrať stereotypy o vyvolených zbohatlíkoch 28. septembra 2019, 16:52

Vďaka sociálnym sietiam sa ale opäť našli. Neter Morrisa Sanu sa spojila s príbuznými na Facebooku a zariadila stretnutie starčekov. Celé sa to podarilo zachytiť na kamerový záznam. Muži si podávajú ruky a poriadne sa objímajú.

„Rád ťa vidím,“ hovorí Sana. Mairowitz držal Sanovu tvár vo svojich dlaniach. „Rád ťa vidím po všetkých tých rokoch,“ odpovedá mu Mairowitz. Sana dodal, že často uvažoval o tom, čo všetko musel zažiť za ten čas, čo sa videli naposledy.

Domov
Zdieľať
Diskusia