Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2019, 9:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najbohatší Slováci a Česi zarábajú ešte viac, majetok jedného z nich však výrazne klesol. Prišiel o 20 miliárd českých korún

ZAUJÍMAVOSTI MILIARDÁRI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Darí sa všetkým okrem Babiša. Týždenník Euro zverejnil rebríček najbohatších Slovákov a Čechov.

50 najbohatších Slovákov a Čechov si medziročne prilepšilo až o 4,8 miliardy eur, informuje Euro.cz. Nie všetci však bohatli a najviac zo všetkých to pocítil český premiér so slovenským pôvodom Andrej Babiš. Klesajúca ziskovosť a stúpajúce zadĺženie Agrofertu pripravilo kontroverzného politika o 20 miliárd českých korún, čo je viac ako 770 miliónov eur. Táto skutočnosť mala za následok aj zmenu poradia na prvých štyroch priečkach. 

S vysokým náskokom si prvé miesto drží majiteľ finančnej skupiny PFF Petr Kellner, ktorého majetok sa odhaduje na približne 10,5 miliardy eur. Spoločnosť sa zameriava na spotrebiteľské financovanie, maloobchod, bankovníctvo aj obchodovanie s nehnuteľnosťami. Na druhom mieste už nenájdeme Andreja Babiša, predbehol ho totiž Radovan Vítek s majetkom približne 3,4 miliardy eur podnikajúci v nehnuteľnostiach. 

Odporúčané
Vyskúšal som prežiť v Bratislave s minimálnou mzdou. Na jedlo mi zostalo len niečo vyše 100 € Vyskúšal som prežiť v Bratislave s minimálnou mzdou. Na jedlo mi zostalo len niečo vyše 100 € 6. januára 2019, 18:08

Andreja Babiša predbehol aj Karol Komárek s troma miliardami, ktoré získal vďaka podnikaniu v ťažbe roby a stávok. Aktuálne má český premiér majetok v hodnote 2,7 miliardy eur.

Z celkového počtu 50 najbohatších ľudí si prilepšilo až 36, ďalších 7 nezaznamenalo žiadnu zmenu a zvyšných 7 zaznamenalo pokles. Jediným nováčikom v rebríčku je Martin Hájek – majiteľ spoločnosti Livesport, ktorá sa zameriava na športové spravodajstvo. 

Odporúčané
Slovenky zarábajú o 19 % menej peňazí než Slováci Slovenky zarábajú o 19 % menej peňazí než Slováci 17. júna 2019, 13:41
Domov
Zdieľať
Diskusia