Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2019, 19:17
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Stožiar pri slovenskom parlamente vraj nie je vyšší ako ten v Budapešti.

ZAUJÍMAVOSTI ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Maďarský má zrejme nakoniec o 3 metre viac.

Sociálne siete na Slovensku búrlivo komentovali nový stožiar s vlajkou, ktorý dal nedávno pred NRSR postaviť predseda parlamentu Andrej Danko

Médiá vtedy citovali tvrdenia, podľa ktorých vraj Danko chcel, aby bol slovenský stožiar vyšší než ten pred maďarským Parlamentom na nábreží Dunaja. 

Portál Demagog.sk však dnes upozornil, že výsledok porovnávania zrejme pre Slovákov nie je priaznivý a slovenský stĺp s výškou 30 metrov ten v Budapešti neprekonal.

Web totiž cituje hneď tri zdroje, podľa ktorých je maďarská vlajka až vo výške 33 metrov. Jedným z nich sú oficiálne stránky Parlamentu, druhým článok dokumentujúci rekonštrukciu námestia Lajosa Kossutha a tretím zmienka v nezávislom sprievodcovi Budapešťou.

Je teda nepravdepodobné, že by Maďari tieto údaje upravili až po dokončení slovenského stožiara. Andrej Danko mal podľa všetkého nesprávne informácie.

Odporúčané
Video zachytáva, ako silný blesk zasiahol Dankov 30-metrový stožiar. Na západe Slovenska ich udrelo viac ako 15-tisíc Video zachytáva, ako silný blesk zasiahol Dankov 30-metrový stožiar. Na západe Slovenska ich udrelo viac ako 15-tisíc 25. augusta 2019, 11:28

Jeho stožiar si už vyslúžil kritiku aj za umiestnenie a realizáciu bez riadnej architektonickej súťaže a nie každého tiež presvedčilo jeho celkové spracovanie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia