Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. augusta 2019, 11:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video zachytáva, ako silný blesk zasiahol Dankov 30-metrový stožiar. Na západe Slovenska ich udrelo viac ako 15-tisíc

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA BÚRKA
Uložiť Uložené

Uplynulá noc na západe Slovenska bola kvôli silnej búrke s bleskami obzvlášť divoká. Predviedla však aj nádherné divadlo na oblohe.

Západným Slovenskom sa počas noci prehnala silná búrka, ktorá bola sprevádzaná aj intenzívnou bleskovou aktivitou. Podľa iMeteo udrelo do približne piatej ráno na tomto území viac ako 15-tisíc bleskov, pričom drvivá väčšina z nich prišla po druhej ráno. Svoju zásluhu mal na tejto skutočnosti aj vlhký a teplý vzduch podporujúci tvorbu a šírenie búrok. 

Na západe Slovenska udrelo viac ako 15-tisíc bleskov. Pokrstený bol aj 30-metrový stožiar pred parlamentom
Na západe Slovenska udrelo viac ako 15-tisíc bleskov. Pokrstený bol aj 30-metrový stožiar pred parlamentom

Podobné svetelné divadlo na oblohe je vždy atraktívne pre fotografov. Adamovi Kováčovi sa podarilo zachytiť, ako silný blesk pokrstil 30-metrový stožiar, ktorý bol len pred pár dňami vztýčený pred budovou parlamentu v hlavnom meste. Už sme stihli vďaka pozornému oku Bratislavčanov zistiť, že v skutočnosti ide o elektrický stĺp, ten si však s bleskom hravo poradil.

  

Búrky podľa všetkého ochladenie nespôsobia. Dnes nás čaká teplota 27 až 33 stupňov, bude veľmi teplo a dusno. Miestami sa treba pripraviť na prehánky aj intenzívne dažde s krúpami, informuje SHMÚ

 

Domov
Zdieľať
Diskusia