Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2019, 11:15
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

V dome policajta našli prihlášku do Kukluxklanu, okamžite ho prepustili

ZAUJÍMAVOSTI POLICAJT
Uložiť Uložené

V jeho dome objavili aj ďalšie znaky toho, že sa pravdepodobne prikláňa k rasistickým organizáciám, ako napríklad vlajky Konfederácie.

Policajný dôstojník Charles Anderson z Michiganu bol prepustený po tom, čo sa zistilo, že je sympatizantom Kukluxklanu, rasistickej organizácie fungujúcej prevažne v južných štátoch USA. Prišlo sa na to úplnou náhodou. Policajt ponúkal svoj dom na predaj a jeden z potenciálnych kupcov si všimol na stene v izbe visieť zarámovanú prihlášku do klanu.

O prípade informuje Independent. Správu, že policajt bol prepustený z radov a začalo sa voči nemu trestné stíhanie, uviedol správca mesta Muskegon Frank Peterson. Obvinený údajne pracoval na oddelení viac ako 20 rokov. Podrobnosti vyšetrovania nie sú známe a muskegonská polícia sa k celej situácii vyjadruje len stručne.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Zarámovanú žiadosť o prijatie uverejnil šokovaný záujemca o kúpu domu na svojom Facebooku. Pod príspevkom sa okamžite strhla vášnivá debata. Niektorí s autorom súhlasia a tvrdia, že policajt by mal dostať trest, iní si myslia, že sa to zbytočne nafukuje a vraj ide len o historický a zberateľský kúsok. Fotka má už približne 5,5-tisíc reakcií.

„Je smutné, že v našom meste úradoval takýto policajt. Pokojne mohol väzniť ľudí inej farby pleti kvôli falošným obvineniam. Keďže ide o jedného z policajných dôstojníkov v našom meste, bolo mojou povinnosťou o tom informovať,“ tvrdí na sociálnej sieti Rob Mathis, záujemca o dom, ktorý prihlášku do Kukluxklanu objavil.

Ten tvrdí, že okrem zarámovanej žiadosti o prijatie bol svedkom aj ďalších náznakov toho, že policajt sa pravdepodobne prikláňa k rasistickým organizáciám, ako napríklad vlajky Konfederácie. „Vošiel som do najrasistickejšieho domu, aký som kedy videl. Bol som znechutený len z toho, že sa tam nachádzam,“ dodáva Rob.

Domov
Zdieľať
Diskusia