Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2019, 20:41
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Z rodného domu Winstona Churchilla ukradli zlatý záchod v hodnote 1,1 milióna €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V súvislosti s krádežou zatkli 66-ročného dôchodcu. Záchod však zatiaľ nenašli.

Z paláca Blenheim nachádzajúceho sa v mestečku Woodstock v grófstve Oxfordshire sa zlodejom podarilo ukradnúť záchod z 18-karátového zlata, informuje CNN.

Nevšedná toaleta, ktorej hodnota je neskutočných milión libier (v prepočte približne 1,1 milióna eur) bola z rodného domu niekdajšieho britského premiéra Winstona Churchilla odcudzená len dva dni po tom, čo ju v sídle nainštalovali.

Išlo o plne funkčný záchod, ktorý bol do paláca umiestnený ako súčasť výstavy talianskeho umelca Maurizia Cattelana s názvom „Víťazstvo nie je voľba“, ktorá bola otvorená pre verejnosť už vo štvrtok. Palác bol po dnešnej krádeži od rána až do večera zatvorený. Dovtedy bolo 18-karátové majstrovské dielo vystavené v newyorskom múzeu Guggenheim.

Z rodného domu Winstona Churchilla ukradli zlatý záchod v hodnote 1,1 milióna €
Zdroj: TASR/AP

V súvislosti s krádežou bol zatknutý 66-ročný muž. „V dôsledku toho, že toaleta bola plne funkčná a napojená na kanalizáciu, jej odňatie spôsobilo značné škody a záplavy. Myslím si, že páchatelia k lúpeži použili najmenej dve vozidlá,“ tvrdí inšpektor Jess Milne.

Podľa hovorcu paláca je toaleta s názvom „Amerika“ hodná až 5 miliónov €. Aj napriek tomu, že obvinený dôchodca bol predbežne zadržaný políciou, záchod doposiaľ nenašli.

Domov
Zdieľať
Diskusia