Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 7:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Potetovaní záujemcovia o vodičák budú musieť prejsť psychotestom. Podľa iránskych úradov môžu trpieť duševnými poruchami

ZAUJÍMAVOSTI IRÁN
Uložiť Uložené

Irán je jednou z najkonzervatívnejších islamských krajín a obmedzovanie práv sa prejavuje rôznymi spôsobmi.

Irán je považovaný za jednu z najkonzervatívnejších islamských krajín. Tajomstvom nie je ani obmedznovanie práv žien a vysoké tresty za porušovanie zásad náboženstva, a to aj tresty smrti.

Opakovane sa dozvedáme aj o problémoch tamojších úradov s potetovanými ľuďmi, napríklad keď v marci etická komisia rozhodla, že v iránskych národných futbalových mužstvách nemôžu hrať športovci, ktorí majú pokreslené telo. 

Tentokrát nemecký portál Euronews informuje, že iránske úrady budú riešiť aj majiteľov tetovaní, ktorí sa chcú uchádzať o vodičský preukaz. V rámci prihlášky budú totiž musieť absolvovať aj psychologické testy. Kompetentní považujú kérku za znak sebapoškodzovania a majú pozorenie, že ich majitelia môžu trpieť duševnými poruchami. Ešte prednedávnom bolo tetovanie podľa Iráncov „len“ známkou západnej kultúrnej invázie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia