Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2019, 17:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

WhatsApp možno už nebude taký súkromný, Facebook chce sledovať tvoje správy

TECH
Uložiť Uložené

Nová umelá inteligencia Facebooku môže výrazne narušiť súkromie správ, ktoré si posielame cez WhatsApp.

Facebook aktuálne zvažuje implementovanie špeciálnej umelej inteligencie do aplikácie WhatsApp, ktorú dnes mnohí ľudia používajú kvôli pokročilému šifrovaniu a bezpečným súkromným komunikáciám.

Umelá inteligencia má skenovať správy a riešiť problémy napríklad s nenávistnými prejavmi, no na to, aby sa mohla sama vyvíjať, bude musieť správy odosielať developerom, ktorí budú inteligenciu podľa výsledkov zdokonaľovať. To je prvý problém – ak sa umelá inteligencia aplikuje, správy neostanú len medzi telefónmi, píše technologický portál SlashGear.

WhatsApp možno už nebude taký súkromný, Facebook chce sledovať tvoje správy
Zdroj: unsplash

Navyše, existujú obavy, že vytvorenie takejto umelej inteligencie a skladovanie súkromných dát na serveroch Facebooku môže byť príležitosť pre vládne organizácie či agentúry, aby pri vyšetrovaní mohli tieto dáta požadovať. Správy, ktoré tak mali byť súkromné, môžu v konečnom dôsledku skočiť v úplne cudzích rukách.

Ak sa umelá inteligencia aplikuje, stále neznamená koniec súkromnému chatovaniu, zadarmo si totiž vieš stiahnuť aplikácie ako Signal či Wickr, ktoré správy šifrujú podobne a dáta nikam neodosielajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia