Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2019, 20:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na Slovensku za rok pribudlo 15-tisíc pracujúcich cudzincov. Najčastejšie sú zamestnaní v Bratislave

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Z ktorej krajiny sme zaznamenali najväčší príliv?

Za posledný mesiac na Slovensku pracovalo o 990 cudzincov viac a za jeden rok sa ich počet zvýšil o 15 082. Podľa TASR v aktuálnej dobe na Slovensku pracuje 73 080 cudzincov a 33 191 pracujúcich ľudí pochádza zo štátov Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru.

Čo sa týka trendu, tak 463 Európanov ubudlo na pracovnom trhu a 1450 ľudí z tretích krajín pribudlo. Spolu tak pribudlo 990 cudzincov,“ cituje vyjadrenie ministra práce Jána Richtera TASR.

Odporúčané
Šli sme sa pozrieť na slovensko-ukrajinskú hranicu. Pašerákmi sa to tam hemží, ale colníci sa v nekonečnom boji nevzdávajú Šli sme sa pozrieť na slovensko-ukrajinskú hranicu. Pašerákmi sa to tam hemží, ale colníci sa v nekonečnom boji nevzdávajú 12. júla 2019, 13:25

Ak hovoríme o tretích krajinách, na území Slovenska pracuje najviac Ukrajincov, Srbov a Vietnamcov, pričom podľa štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v našej krajine pribudlo najviac pracujúcich Ukrajincov. Cudzinci mali koncom júna najviac pracovať v Bratislave a v Trnave.

Najčastejšie na Slovensku spomedzi krajín Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru pracujú Rumuni, Česi, Maďari, Poliaci, Taliani a Chorváti. V daných prípadoch ide o krajiny, ktorých občania na Slovensku pracujú v počte prevyšujúcom 1 000 zamestnancov.

Odporúčané
Kamal kráčal na Slovensko až z Indie, Taras na vozíčku utiekol z ukrajinskej vojny. Čo sme videli v záchytnom tábore v  Humennom? Kamal kráčal na Slovensko až z Indie, Taras na vozíčku utiekol z ukrajinskej vojny. Čo sme videli v záchytnom tábore v Humennom? 8. júla 2019, 17:25
Domov
Zdieľať
Diskusia