Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2019, 13:40
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Tulenie mláďa je na pokraji smrti, v pere sa mu zasekol rybársky háčik. Bezohľadnosť ľudí končí smrťou zvierat

ZAUJÍMAVOSTI PRÍRODA ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

Veľká Británia hľadá tuleňa, ktorý môže v najbližších hodinách prísť o život.

Malé tuleniatko bolo objavené na smrť vyhladované, pretože sa v jeho ústach zasekol rybársky háčik. Tuleň je pritom stále nezvestný a veľmi blízko smrti, keďže mu háčik bráni v konzumácii jedla a zviera je navyše zrejme extrémne vystresované.

Mláďatko aktuálne hľadá už viacero organizácií, aby ho zachránili, jeho fotka sa počas jednej noci stala v Spojenom kráľovstve virálnou.

Fotky ukazujú, že sa háčik zachytil do pery tulenieho mláďatka. Zviera uvidela miestna vyhliadková plavba a skutočnosť okamžite nahlásila. Aj keď sa však malý tuleň objaví, skutočným orieškom bude ho chytiť. Videný bol totiž len v ťažko dostupnej oblasti.

Háčik v ústach je bohužiaľ známkou súčasnej vágnej ochrany prírody. Britskí rybári nie sú pri svojej práci príliš ohľaduplní a v moriach či riekach nechávajú pohodené siete, silony a háčiky. Tie následne ubližujú vodnému životu a zvieratá dusia, pripadne prepichujú časti ich tela a majú tak na svedomí zbytočné straty životov.

The young seal who is starving to death after getting a fishing hook caught in its mouth
Domov
Zdieľať
Diskusia