Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 9:06
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Hviezda NHL prekročila rýchlosť o 41km/h, Fínovi hrozí pokuta až 120-tisíc eur

ZAUJÍMAVOSTI FÍNSKO HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Argumentuje tým, že mu vraj tachometer neukazoval správnu rýchlosť.

Fínsko je krajina, ktorá sa v rebríčku kvality života pravidelne objavuje na špici. Vysoká úroveň vzdelania, stabilná ekonomika a vzťah k životnému prostrediu sú základnými piliermi štátu.

Fíni si zakladajú aj na rovnosti, a to nielen v tej rodovej, ale aj sociálnej či ekonomickej. Máme tým na mysli progresívne zdaňovanie a platenie pokút za dopravné prehrešky. Ich výška sa počíta pomocou špeciálna vzorca, pričom sa pozerá na celkový príjem a majetok. Tvrdosť systému pocítil na vlastnej koži hokejista Buffalo Sabres Rasmus Ristolainen, píše web The Buffalo News.

Hviezda NHL prekročila rýchlosť o 41km/h, Fínovi hrozí pokuta až 120-tisíc eur
Zdroj: Mark J. Terrill/TASR/AP

V oblasti, kde sa jazdí štyridsiatkou, to hokejista na svojom Mercedes-Benz G 500 vytiahol na 81 km/h. Za sezónu zarobí približne 4,8 milióna eur, hrozí mu teda pokuta 120 680 eur a odobratie vodičáku.

Odporúčané
Slovák letel rýchlosťou 122 km/h po meste v Bratislave. Pokutu vo výške 600 eur vytiahol z vrecka hneď na mieste Slovák letel rýchlosťou 122 km/h po meste v Bratislave. Pokutu vo výške 600 eur vytiahol z vrecka hneď na mieste 12. októbra 2018, 15:04

Plánuje sa však odvolať, vraj mu tachometer neukazoval správnu rýchlosť. Nie je prvý, čo doplatil na systém platenia pokút. Zrejme najznámejší prípad je prekročenie rýchlosti bývalého šéfa Nokie, ktorý musel za prekročenie rýchlosti na motorke o 25 km/h zaplatiť rekordných 116-tisíc eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia