Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 14:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Chalan sa sprchoval so šošovkami, teraz je slepý na jedno oko. Dnu sa mu dostal parazit

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pred sprchovaním sa odporúča šošovky vyberať, no Nick Humphreys to nerešpektoval.

Pred každým väčším kontaktom s vodou, či už ide o kúpanie sa alebo napríklad plávanie v mori, sa odporúča šošovky vybrať. Nick Humphreys však tieto odporúčania nerešpektoval a pravidelne sa sprchoval s kontaktnými šošovkami. Teraz už vidí len na jedno oko, píše britský denník Mirror.

Mladý futbalista si zaobstaral šošovky práve kvôli lepším športovým výsledkom (a tiež nespokojnosti s jeho výzorom v okuliaroch), no keď sa raz po tréningu sprchoval so šošovkami, do jeho očnej gule sa dostal parazit menom Acanthamoeba. Za posledných 18 mesiacov už absolvoval dve operácie a teraz ho čaká transplantácia rohovky.

Počas sprchovania sa s kontaktnými šošovkami zrejme došlo k malému rezu na očnej guli, čo využil práve spomínaný parazit. Určitú dobu s ním Nick a oční lekári bojovali pomocou dezinfekčných kvapiek, nakoniec však z ničoho nič stratil zrak počas šoférovania a je zázrak, že nedošlo k dopravnej nehode.

Používať kontaktné šošovky pri väčšom kontakte s vodou tak rozhodne neodporúčame. Nie je to hygienické a navyše môže dôjsť aj k mikroskopickým poraneniam oka, ktoré môžu mať mimoriadne vážne dôsledky.

Chalan sa sprchoval so šošovkami, teraz je slepý na jedno oko. Dnu sa mu dostal parazit
Domov
Zdieľať
Diskusia