Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2019, 19:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dabovala by som aj vŕzganie dverí, veď je to Marvel, hovorí Tina na Strapovu ponuku v novom Spider-Manovi. Sleduj zákulisie tvorby

FILMY A SERIÁLY STRAPO
Uložiť Uložené

Dabingová réžia nového Spider-Mana: Ďaleko od domova v podaní Strapa a Jakuba Kronera opäť spojila množstvo známych hlasov, ktoré budeme mať možnosť počuť od 3. júla.

Strapo zbiera ako dabingový režisér jeden skalp za druhým. Ako je už dávno známe, slovenský raper sa dostal ku dabingu ešte v Lokal TV, odkedy však ušiel dlhú cestu v tomto obore a mal možnosť byť súčasťou viacerých zaujímavých titulov.

Naposledy dohliadal na tvorbu hovoreného slova v slovenskej verzii vo filme Detektív Pikachu a predtým aj v Lego Movie 2 alebo minuloročnom Spider-Manovi: Into the Spider-Verse. 

Odporúčané
Separ, Tina, Frlajs a ďalší dabujú Pokémonov. Sleduj, ako vznikal slovenský dabing Detektíva Pikachu pod Strapovou taktovkou Separ, Tina, Frlajs a ďalší dabujú Pokémonov. Sleduj, ako vznikal slovenský dabing Detektíva Pikachu pod Strapovou taktovkou 8. mája 2019, 18:39

A práve na pokračovaní tejto marvelovky pracoval Strapo spoločne s Jakubom Kronerom v posledných mesiacoch, aj keď popri tom nezabúda ani na živé koncerty, pričom za spomenutie patrí napríklad ten včerajší na Hip Hop Žije 2019. 

Dôležité úlohy si dvojica rozdelila tak, aby dopadli čo najlepšie. Strapo si zobral na starosti hlavne úpravu dialógov a korektúru prekladu aj samotnú réžiu si podelili.

Chalani sa rozhodli spojiť sily po skúsenostiach z predošlých projektov, keďže už spolupracovali napríklad na Detektív Pikachu aj kreslenej verzii Spider-Mana. Dôvodom je tiež skutočnosť, že ide o jediný film od Marvelu, ktorý sa na Slovensku dabuje. Logicky si preto vyžaduje ešte zodpovednejší prístup. 

Odporúčané
Kat Dahlia servíruje mixtape Seeds, len aby ťa navnadila na album Kat Dahlia servíruje mixtape Seeds, len aby ťa navnadila na album 23. novembra 2013, 8:46

Dabing nového Spider-Man: Ďaleko od domova sa nezaobišiel bez najpopulárnejších domácich hercov, menovite napríklad Andy Kraus, Ján Koleník, Táňa Pauhofová, Kristína Svarinská, Ivo Gogál, Roman Luknár, Vlado Kobielsky, Dano Dangl, Roman Ferienčík alebo Dávid Hartl. 

Podobne ako pri Pokémonovi, aj tentokrát prijala ponuku Tina, ktorá vo videu vtipne poznamenala, že keď ide o filmy od Marvel, dabovala by aj vŕzganie dverí. Taktiež budeš mať možnosť počuť Šortyho, ktorý si celý proces aj na základe making of veľmi užil. Viac záberov zo zákulisia vzniku uvidíš vo videu. Nezabúdaj, nový Spider-Man v slovenskej distribúcii od Itafilm prichádza do našich kín už 3. júla

Domov
Zdieľať
Diskusia