Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. júna 2019, 9:05
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Komiksovka Mouse Guard mala byť epickým fantasy dobrodružstvom. Režisér po zrušení filmu zverejnil úžasné zábery

Komiksovka Mouse Guard mala byť epickým fantasy dobrodružstvom. Režisér po zrušení filmu zverejnil úžasné zábery
Zdroj: Halon/Fox VFX Lab/Wes Ball
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V Disney si po kúpe Foxu povedali, že im to za to riziko jednoducho nestojí. A tak dali tomuto lákavému projektu stopku.

Práce na sľubnej filmovej adaptácii komiksovej série Mouse Guard začali ešte pod hlavičkou štúdia 20th Century Fox, resp. pred jeho prechodom k Disney. Pred-produkcia bola v plnom prúde a k projektu sa postupne pripájali ďalšie a ďalšie herecké mená (Andy Serkis, Thomas Brodie-Sangster, Idris Elba), no dva týždne pred štartom natáčania zakročilo samotné Disney a film zrušilo.

Odporúčané
En Noir s náboženskou kolekciou tričiek En Noir s náboženskou kolekciou tričiek 24. novembra 2013, 16:23

Štúdio týmto ťahom však nestoplo iba prípravy režiséra Wesa Balla (The Maze Runner trilógia), ale aj tvrdú prácu talentovaných animátorov, umelcov a rôznych špecialistov, ktorí dúfali, že snímku dokončia aj pod krídlami Disney. Aj preto sa Ball rozhodol zverejniť takmer desaťminútové video, slúžiace na preskúmanie vizuálneho potenciálu filmu.

Zábery priložené nižšie teda neukazujú finálny vizuál snímky, ale v prvom rade jej rozsah, formu či pohyby postáv vo fantasy svete. Všetok materiál mal byť totiž poslaný ešte k majstrom zo spoločnosti WETA Digital, ktorí mali vizuál upraviť k dokonalosti. No už pri sledovaní krátkeho dema musíme uznať, že toto mohla byť skutočne epická jazda.

Na záberoch pracoval malý tím približne 12 týždňov, pričom zásluhy za tento materiál sú pripisované najmä spoločnosti Halon (vedenej Caseym Pykeom) a Fox VFX Lab (vedenej Glennom Derrym). Režisér strávil posledné dva mesiace tým, že pre Mouse Guard hľadal nový domov v nejakom inom štúdiu, no kvôli vysokému finančnému riziku nikde neuspel. Koniec koncov, z pôvodného rozpočtu vo výške 170 miliónov dolárov sa stihlo utratiť už 20.

Ako už napovedá samotný názov, hlavnými hrdinami komiksovej predlohy od Davida Petersena sú myši, a to konkrétne špeciálna hliadka, ktorá má pod palcom bezpečnosť. Preskúmava nové oblasti, stráži hranice, dozerá na bezpečnosť ciest a stráži pútnikov. Svet myší je veľmi drsný a plný nebezpečných dravcov.

Mouse Guard
Mouse Guard Zdroj: Halon/Fox VFX Lab/Wes Ball

My teda pevne veríme, že filmová adaptácia niekedy skutočne vznikne. Podľa záberov zverejnených režisérom Ballom sa totiž zdá, že prirovnania k stredovekému Avatarovi či Game of Thrones neboli až tak ďaleko od pravdu. S kvalitným príbehom, parádnym vizuálom od WETA Digital a vyšperkovanou akciou mohla byť z filmového Mouse Guard naozaj pecka.

Domov
Zdieľať
Diskusia