Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2019, 11:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenská polícia žiada rodičov, aby neútočili na svoje deti za zlé vysvedčenie

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zároveň upozorňuje na nebezpečenstvo spojené s nesprávnym prístupom rodičov.

Polícia Slovenskej republiky žiada rodičov, aby neútočili na svoje deti za zlé známky na vysvedčení. Konštatuje, že koncoročné výsledky sú zhrnutím celoročnej práce žiakov, a tak by nemali byť pre nich prekvapením. Polícia odporúča, aby sa v prípade nespokojnosti rodičia viac zaujímali o svoje deti v priebehu celého roka. A hlavne, aby sa s nimi rozprávali a trávili s nimi čas.

Slovenskí policajti pred koncom školského roka navštevujú základné a stredné školy, aby sa so žiakmi rozprávali o tom, že nie je riešením v prípade horších výsledkov na vysvedčení utekať z domu. Upozorňujú na rôzne riziká, ktoré môžu také rozhodnutie sprevádzať.

Štatistika Polície Slovenskej republiky hovorí, že viac ako 90 % včas ohlásených nezvestných detí sa podarí vypátrať, aj napriek tomu je oveľa dôležitejšia prevencia v tejto oblasti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia