Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 9:54
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Až tretina žien priznala, že na rande chodí len preto, aby sa zadarmo najedli

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Výskum vychádza z online štúdie, v Kalifornii oslovili 820 žien.

Prečo chodíme na rande? Väčšinou preto, že si chceme nájsť partnera, užiť si trochu zábavy a vyvetrať si hlavu. To však podľa všetkého nemusia byť všetky dôvody. Podľa Social Psychological and Personality Science totiž niektorí ľudia chodia na rande len preto, aby sa zadarmo najedli. Áno, čítaš správne. Dokonca už existuje na toto správanie termín, takzvaný „foodie call“.

Výskum vychádza z online štúdie, autori Brian Collisson, Jennifer Howell a Trista Harig oslovili 820 žien. Až jedna tretina z nich uviedla (štúdia uvádza 23 až 33 %), že niekedy chodia na rande len preto, aby sa zadarmo najedli. Zároveň tieto ženy priznali, že ich správanie je „mierne cez čiaru“ a foodie call praktizujú len príležitostne.

Ženy, ktoré sem-tam vyhľadávajú jedlo zadarmo, majú podľa zistených dát takzvanú temnú trojicu vlastností – psychopatia, machiavelizmus a narcizmus. Na záver štúdie autori poznamenali, že foodie call sa nemusí týkať len nežného pohlavia, keďže aj ženy pozývajú mužov.

Až tretina opýtaných žien priznala, že na rande chodí len preto, aby sa zadarmo najedli
Až tretina opýtaných žien priznala, že na rande chodí len preto, aby sa zadarmo najedli Zdroj: unsplash.com
Domov
Zdieľať
Diskusia