Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2019, 12:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Opitý Poliak v noci jazdil po meste na sovietskom tanku. Mal ho len naložiť na nákladiak, teraz mu hrozí 8 rokov basy

ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO
Uložiť Uložené

Viac ako 60-ročný tank po jazde v mestečku prestal fungovať.

Obyvateľov poľského mesta Pajęczno v noci zobudil a vystrašil opilec jazdiaci na tanku. Muž mal tank iba naložiť na nákladné auto, avšak vraj sa mu zlomila nakladacia rampa, a tak už tank nevedel na transportné vozidlo zaparkovať. Vojenská technika nebola žiadnou súkromnou zberateľskou vychytávkou, tank T55 starý viac ako 60 rokov vlastní samotná poľská armáda, informoval The Independent.

Opitý Poliak v noci jazdil po mestečku na sovietskom tanku. Mal ho len naložiť na nákladiak, teraz mu hrozí 8 rokov basy
Opitý Poliak v noci jazdil po mestečku na sovietskom tanku. Mal ho len naložiť na nákladiak, teraz mu hrozí 8 rokov basy Zdroj: Lodzka Policja/Twitter

Mužovi preto napadlo, že by sa s ním mohol vydať na jazdu po poľskom mestečku, čo sa u miestnych obyvateľov nestretlo s veľkým pochopením. Okamžite zavolali políciu, ktorá našla muža opretého o tank. Keď mu dali muži zákona fúkať, zistili, že je opitý. Tank v tej chvíli už nedokázal naštartovať, a preto ho policajti museli nechať z mesta odviezť, napísal poľský portál Twoje Pajęczno. 

Muž samozrejme skončil v putách a momentálne mu hrozí až 8-ročné väzenie. Keby šoféroval opitý osobné auto, maximálny trest by dosiahol 2 roky za mrežami, avšak tým, že po meste jazdil tankom a vážne ohrozoval svoje okolie, potenciálny trest narástol.

Domov
Zdieľať
Diskusia