Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 13:04
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vydesení turisti na Makarskej zbadali žraloka. Populárna chorvátska destinácia sa na chvíľu stala nebezpečnou

ZAUJÍMAVOSTI ŽRALOK
Uložiť Uložené

Obľúbená turistická destinácia sa stala krátkodobým domovom žraloka mako.

Aj napriek tomu, že technicky ani ešte nemáme leto, turistické destinácie začínajú byť preplnené turistami a populárne chorvátske riviéry nie sú v žiadnom prípade výnimkou. V Makarskej tento týždeň hlásia aj 33 stupňov, oddych dovolenkárov v mori však tentokrát neprebiehal podľa predstáv.

Ľudia, ktorí sa ochladzovali na loďke neďaleko pobrežia, v diaľke zbadali žraločiu plutvu a keď sa k nej priblížili, uvideli celé žraločie telo, pričom všetko zachytili aj na video, ktoré pridali na YouTube. Na sociálnej sieti ľudia identifikovali, že s najväčšou pravdepodobnosťou ide o žraloka mako.

Vydesení dovolenkári pritom mali plné právo báť sa – žraloky sa nevyskytujú blízko pobrežia a už vôbec nie v Jadranskom mori. Ide teda o veľmi vzácny a nepravdepodobný úkaz. Žralok totiž musí najprv prekonať Gibraltársky prieliv, potom Stredozemné more a až tak sa dostane do Jadranského, ktoré je pre tento druh morských živočíchov príliš teplý a častokrát aj znečistený. Na svojej dovolenke pri „slovenskom mori“ sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou nemáš čoho obávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia