Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2019, 17:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Novým talianskym starostom je transgender právnik. Gianmarco sa narodil ako Maria

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Vo voľbách sa mu podarilo poraziť krajnú pravicu.

Možno by si očakával, že transrodoví ľudia v politike nezískavajú veľa podpory, no Gianmarco Negri to dokázal otočiť. Talianske komunálne voľby sa mu podarilo vyhrať aj napriek tomu, že mal proti sebe silnejšieho súpera v podaní krajnej pravice, informuje Denník N.

40-ročný právnik je vôbec prvým transrodovým starostom v Taliansku. Narodil sa ako Maria a keď mal 20 rokov, prvýkrát sa zaľúbil do ženy, teda vtedy rovnakého pohlavia. Na muža sa zmenil pred piatimi rokmi, dovtedy usilovne pracoval na svojej právnickej kariére. Popri tom sa však usilovne venoval aj podpore transrodových ľudí.

Ako zdôrazňuje Denník N, Gianmarcovo víťazstvo je špeciálne dôležité, keďže v Taliansku práve narastá množstvo homofóbnych útokov. Niektoré vládne strany navyše útočia na LGBTI menšinu a na vzostupe sú aj krajnopravicové politické strany. Gianmarcovo víťazstvo v mestečku Tromello tak nie sú len víťazstvom jeho kandidatúry, no ako povedal on sám, všetkých láskavých ľudí v Taliansku.

Novým talianskym starostom je transgender muž. Gianmarco sa narodil ako Maria
Novým talianskym starostom je transgender muž. Gianmarco sa narodil ako Maria Zdroj: twitter
Domov
Zdieľať
Diskusia