Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2019, 0:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Finále Game of Thrones: Šialená kráľovná Daenerys nastupuje k moci. Pokúsi sa ju Jon, Tyrion alebo Arya zabiť?

Finále Game of Thrones: Šialená kráľovná Daenerys nastupuje k moci. Pokúsi sa ju Jon, Tyrion alebo Arya zabiť?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Možností na ukončenie seriálu je hneď niekoľko.

V predposlednej časti záverečnej série Game of Thrones sa Daenerys odtrhla z reťaze a vypálila King's Landing, čím cielene povraždila množstvo nevinných obyvateľov mesta a oficiálne sa stala Šialenou kráľovnou. Čo nám dokázala naznačiť krátka ukážka z finálnej epizódy?

Daenerys sa voči svojej armáde Dothrakov a Unsullied, ktorých je po boji s Night Kingom nejakým scenáristickým zázrakom opäť neuveriteľne veľa, postavila ako mocný diktátor, čím v divákoch symbolickým spôsobom upevnila predstavu nového najvyššieho zla v seriáli. Bude niekto proti jej krutovláde protestovať?

Jednou z najnovších teórií je tá, že diktátorku Daenerys zo scény neodstráni jej synovec Jon alias Aegon, ale Arya, ktorá si po Cersei našla ďalšiu obeť. A kto teda nakoniec zasadne na Železný trón? Jon, Daenerys či niekto úplne iný? V našej nedávnej ankete dali čitatelia najavo, že veľké šance Daenerys rozhodne nedávajú.

Za to ale naopak odhadujú, že na tróne uvidíme Jona alebo dokonca iného hrdinu. Finále kedysi milovaného seriálu sa už nezadržateľne blíži a my môžeme len dúfať, že po jeho konci nebudú diváci sklamaní viac než po 5. časti.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Tá je totiž najhoršou hodnotenou epizódou Game of Thrones. Nespokojní diváci ďalej vyjadrujú svoj názor aj prostredníctvom petície na remake 8. série, pri ktorej neustále naskakujú nové a nové podpisy. Finále seriálu budeš môcť na HBO sledovať už 20. mája (květen).

Domov
Zdieľať
Diskusia