Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2019, 15:05
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kňaz sa vrhol do horiaceho Notre-Dame, aby zachránil posvätné klenoty

ZAUJÍMAVOSTI KŇAZ
Uložiť Uložené

Francúzsky kňaz sa stal zo dňa na deň uznávaným hrdinom.

Meno otca Fourniera budú kresťania z Francúzska najbližšie dni určite velebiť do nebies. Kaplán parížskych hasičov Jean-Marc Fournie totiž kvôli záchrane posvätných relikvií neváhal spolu s miestnymi hasičmi vpadnúť do horúceho pekla horiacej katedrály Notre-Dame.

Najvýznamnejšími predmetmi, aké sa mu podarilo z Notre-Dame odniesť, boli takzvaná Tŕňová koruna, ktorú mal mať Ježiš na hlave počas ukrižovania, a Najvsvätejšia sviatosť oltárna.

Otec Fournier je skutočný hrdina. Pri ceste do katedrály neprejavil žiaden strach a postaral sa o to, aby boli relikvie v bezpečí,“ cituje člena záchranných služieb portál Sky News. Spomínaný kňaz mimochodom taktiež pomáhal po neslávne známom teroristickom útoku na Paríž z 13. novembra 2015, ktorému padlo za obeť 89 nevinných ľudí.

Odporúčané
Kňazi za 50 rokov znásilnili tisíce detí, pedofilom sa nevyhlo ani Slovensko. Ako to vyzerá v našej cirkvi? Kňazi za 50 rokov znásilnili tisíce detí, pedofilom sa nevyhlo ani Slovensko. Ako to vyzerá v našej cirkvi? 7. marca 2019, 17:01

Kňaz sa mal na mieste modliť za duše obetí a utešovať zranených či rodinných príslušníkov nebožtíkov. Otec Fournier má za sebou mnohé skúseností z poriadne nebezpečných situácií. V roku 2004 sa pripojil k armádnym zložkám a ďalších 7 rokov strávil cestovaním s armádou po celom svete. V Afganistane prežil útok, počas ktorého zomrelo 10 vojakov.

Domov
Zdieľať
Diskusia