Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2019, 14:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Uniknuté intro z finále Game of Thrones ukázalo zmenený svet Westerosu a najbližšie kroky Night Kinga

Uniknuté intro z finále Game of Thrones ukázalo zmenený svet Westerosu a najbližšie kroky Night Kinga
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Od premiéry prvej časti finále nás delí už len 9 dní.

Upozorňujeme, že nasledujúci text bude obsahovať spoilery z 8. série Game of Thrones!

Pokiaľ si pravidelne sledoval úvodné minúty seriálu z jednotlivých sérií, dozaista si si všimol, že predostrená mapa zo sveta Game of Thrones sa menila podľa udalostí zo seriálu. Ako príklad môžeme uviesť vlajky rodu Boltonovcov, ktoré si mohol vidieť viať na Winterfelle pod vládou zákerného Ramsayho a jeho otca Roosea.

Podobné zmeny môžeš samozrejme očakávať aj v 8. sérii. Jeden zo záberov zo slávnostnej premiéry týkajúci sa intra prvej časti zdieľala Carice van Houten, predstaviteľka Melisandry. Svoj príspevok po pravdepodobnom pokarhaní od tvorcov seriálu zmazala, no dovtedy sa už samozrejme  začal šíriť internetom.

White Walkers ukážu obyvateľom severu pravú zimu

Záber zdielaný Carice poukazuje na pád The Wall a pred ňou stojacu pevnosť Last Hearth patriacu rodu Umberovcov. V seriálovej verzii (knižná sa v tomto bode podstatne odlišuje) najstarší syn Jona Umbera zradil rod Starkovcov a pridal sa na stranu Ramsayho.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Za túto zradu ešte v minulej sérii zaplatil smrťou. Zdá sa, že práve pevnosť jeho rodu bude najbližším veľkým cieľom, ktorý padne rukou White Walkers. Zastaviť nepriateľa sa hrdinovia zrejme pokúsia až pri Winterfelle.

Internetom ďalej začala kolovať časť videa zamieravajúca sa na hlavné mesto King's Landing, kde môžeš pozorovať lebku draka Baleriona a na ňu namierenú gigantickú kušu zostrojenú Qyburnom, známu už zo 7. série.

Ide o metaforické poukázanie na ďalšie ohrozenie zvyšnej dvojice živých drakov? Alebo o obyčajnú náhodu? To sa dozvieme najskôr 14. apríla (duben), kedy nás čaká úvodná epizóda finále. Prvé časti sa ale pravdepodobne budú sústreďovať na boj proti White Walkers, než na súboj Daenerys (a Jona) proti Cersei. Viac informácií o seriáli sa dočítaš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia