Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2019, 12:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Američan sa pokúšal z Osvienčimu ukradnúť kus koľajnice, teraz mu hrozí až 10 rokov za mrežami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Turista doplatil na vlastnú hlúposť.

Návštevníci koncentračného tábora Osvienčim v poslednej dobe strácajú akýkoľvek rešpekt k miestu, kde zomreli milióny nevinných ľudí. Iba nedávno sme ťa informovali, že koncentračný tábor musel na svojom oficiálnom účte na Twitteri návštevníkov upozorniť, aby veselo nepózovali na koľajniciach, po ktorých boli na vyhladenie privezené milióny ľudí vo vagónoch, ale jeden 37-ročný Američan očividne výzvu nezaregistroval.

Odporúčané
Osvienčim kritizuje veselo pózujúcich turistov na koľajniciach v koncentračnom tábore Osvienčim kritizuje veselo pózujúcich turistov na koľajniciach v koncentračnom tábore 21. marca 2019, 18:58

Ba čo viac, nielenže ju nezaregistroval, namiesto toho sa pokúsil ukradnúť časť koľajníc priamo vnútri tábora. Keď sa pokúšal odstrániť kus koľajnice, všimla si ho bezpečnostná služba a upozornila políciu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený αndreαs (@andrew_kyr),

Muži zákona Američana onedlho zadržali a on sa ku skutku priznal. Momentálne ho prepustili, zatiaľ čo čaká na súdne pojednávanie, keďže mu hrozí trest do výšky až 10 rokov odňatia slobody. Za svoju hlúposť preto bude pykať, ale nie je pravdepodobné, že by ho poľský súd odsúdil až na maximálny možný trest.

Poľahčujúcou okolnosťou bude aj fakt, že sa Američan hneď priznal a spolupracoval s políciou. Koncentračný tábor pritom takéto snahy o odnášanie menších či väčších suvenírov zažíva pravidelne, ale o krádeži časti koľajnice sme v poslednej dobe naozaj nepočuli.

Domov
Zdieľať
Diskusia